Türkmen tarım şirketleri John Deere'den tarım makineleri talep ediyor.

02 Ağustos 2019

31 Temmuz’da, Sanayici ve Girişimciler Birliği’nda (UIET) Amerikan şirketi John Deere’nin bölgesel temsilciliği heyetiyle bir toplantı yapıldı.

Toplantıya UIET adına yönetim kurulu üyeleri, uluslararası departman başkanları, tarım departmanı ve tarımsal sanayi kompleksi ve JSCB Rysgal Bankası yönetim temsilcileri katıldı.

Konuklara, Birliğin çok taraflı faaliyetleri, uluslararası bağlantıları, girişimciler tarafından ülke ekonomisinin çeşitli sektörlerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Gelişmiş tarımsal teknolojilerin, ekipmanların ve yenilikçi uygulamaların kullanımı göz önünde bulundurularak, tarım endüstrisinin gelişimi için yapılan planlar üzerinde özellikle duruldu. “John Deere” nin Türkmen tarımsal sanayi kompleksinin uzun zamandır devam eden ve güvenilir ortaklarından biri olduğu vurgulandı.

Toplantıda, ülkenin özel çiftlikleri için ekipman temini konusunda temasların genişletilmesi için fırsatlar tartışıldı. Şirket temsilcilerine göre, John Deere yönetimi, Birinci Hazar Ekonomik Forumu'nun etkinliklerine, özellikle de tarlaları en yeni tarım makinelerini sergileyecek olan yenilikçi teknolojilerin sergisinde yer almak istiyor. Ayrıca ülkemize ileri teknoloji makine tedarikini artırmayı amaçlayan Türkmen tarafı ile yeni bir işbirliği anlaşması imzalanması bekleniyor.

Dünyaca ünlü Amerikan markası, en modern tarım makineleri modellerini sunan, “John Deere” türkmen pazarında 20 yılı aşkın bir süredir makineleri ile kendilerini ülke tarlalarında kanıtladılar, güvenilirlikleri ve etkinlikleri Türkmen çiftçiler tarafından takdir edilmektedir.

Kaynak: nCa news bulletin