Türkmen Temizlik Ürünleri Üreticisi Yeni Deterjan Üretimine Başladı

06 Ağustos 2020

Türkmenistan'da Ay Nur markasıyla deterjan üreticisi Bagtly Zamana Ekonomi Kuruluşu, 400 gramlık ambalajlarda yeni deterjan çeşitleri üretmeye başladı. Bu deterjanlar sadece giysileri temizlemekle kalmaz, gücünü ve rengini korumakla kalmaz, aynı zamanda bahar çiçeklerinin kokusunu da oluşturur.

Ahal Durmuşy gazetesinin Çarşamba günü bildirdiğine göre, şirket ayrıca leke çıkarıcı ve ağartıcı üretimine de başladı. Oksijenli ağartıcının temel özelliklerinden biri kuru lekeleri çıkarıp solmuş kumaş rengini eski haline getirmesidir.

Şirketin Ahal velayat'ın Ak Bugday etrapındaki sanayi bölgesinde bulunan fabrikası geçen yıl Haziran ayında devreye alındı. Şirket o zamandan beri 3 kg, 6 kg ve 9 kg polietilen torbalarda deterjan üretmektedir.

Şirketin sabun üretim atölyesi, Päkize markası altında dört çeşit 100 gram sabun üretmektedir. Atölyenin temel özelliği, sabun üretimi için gerekli hammaddelerin, kurulu modern İtalyan teknolojisinin bir sonucu olarak atölyede kendiliğinden hazırlanmasıdır. Gazeteye göre fabrika, Hindistan cevizi ve hurma yağından yüksek kaliteli hammadde üretmeyi mümkün kılan böyle bir teknolojiyi kullanan Orta Asya ülkelerinde de türünün ilk örneği.

İtalyan Mersina firması, Bagtly Zamana’nın deterjan fabrikasının projesini gerçekleştirdi. Türkmen firması, saatte 5 ton deterjan paketlemek üzere tasarlanan İtalyan Essegi firmasının makinelerini kullanarak bitmiş ürünlerini paketliyor.

Şirket, üretimi genişletmek için yakın gelecekte sıvı deterjan üretimi için yeni bir atölye kurmayı planlıyor.

Kaynak: nCa News Bulletin