Türkmen-Transit şirketi yeni bir proje “Zehin'i tanıttı”

24 Mart 2020

Türkmenistan Sanayicileri ve girişimciler Birliği'nin Türkmen-Transit girişiminin köşkündeki son Sergisi sırasında, sitelerin oluşturulması, “akıllı bir şehir”, “akıllı bir terminal” ve ayrıca gençler için “Zehin " de dahil olmak üzere bir dizi proje sunuldu.” Bir şirket temsilcisi Davud Durdyev, Türkmenportal'a şirketin son başarılarını anlattı.

- İlk olarak, Türkmen-Transit şirketi hakkında birkaç kelime. Bilgi Teknolojisi ve telekomünikasyon alanında çalışan bir yüksek teknoloji şirketi oluşturma fikrini uygulamak için 2010 yılında Türkmenistan'da kuruldu ve tescil edildi.

"Türkmen-Transit" bir sistem entegratörüdür ve önde gelen dünya üreticilerinin ekipmanlarının entegre tedarikini ve uygulanmasını sağlar. Şirketin uzmanları, referans şartlarına ve gerekli çalışma istişarelerine göre entegre bir çözüm sunmaktadır. Şirket garanti yükümlülüklerini tam olarak desteklemektedir ve ekipmanı mümkün olan en kısa sürede ve en iyi fiyatlarla tedarik etmektedir. Zamana ayak uydurarak, "Türkmen-Transit" şirketi sürekli olarak potansiyelini arttırmakta ve faaliyet alanını genişletmektedir.

Fuarda, Firmamız 8 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren alanlara ek olarak, İnternet portalları, web sayfaları, mobil uygulamalar sundu. 2019'un yönü siber güvenliğin yanı sıra yeni yönlerdi-bu akıllı evler, elektronik belge yönetimi ve elektronik ofisin akıllı bir çözümü.

Sergide sunulan bir başka yeni yön ise "Zehin" adlı bir proje. Zehin yetenekli bir gençlik bölgesidir. Zamana ayak uydurarak ve ülkenin dijitalleşme konseptinin başkanlık programını uygulayan Firmamız, devam eden projelerle birlikte, Türkmenistan genelinde dijital dönüşüm başlıklı bir konferans da dahil olmak üzere bir dizi etkinlik gerçekleştirmektedir. Yeni proje, konferanslar, sunumlar "dijital dönüşüm", Türkmenistan bölgelerinde BT projelerinin uygulanmasını ima ediyor. Bu, girişimciler için, devlet kuruluşları için, ülkemizin bölgelerindeki gelecekteki BT uzmanları için bilgi teknolojilerinin bir reklamıdır.

“Birlikte yenilikçi bir geleceğe " sloganı ile Zehin projesi, Türkmen Transit'te dört yönde uygulama yapılmasını öngörüyor. İlk alan, ülkemizdeki gelecekteki BT uzmanları için staj imkanı. İkinci yön, yenilikçi gelişmelerle ilişkili yeni bir nesil olan yeni bir ürün yaratma olasılığıdır. Bu çok yönlü bir küre. Burada ülkemiz ekonomisinin tüm alanlarını kapsayan bir yazılım olabilir - petrol ve gaz, tarım, ulaşım, inşaat ve diğer alanların yanı sıra otomatik uygulamalarla geliştirme.

Şirketin üçüncü alanı, Şirketimizin BT uzmanlarının yabancı ortaklarla birlikte yenilikçi ürünlerini, yenilikçi hizmetlerini Türkmenistan'da satabilmeleri için gelecekte serbest ekonomik BT bölgelerinin oluşturulmasıdır. Ve bugün dördüncü alan ülkemiz için çok talep görüyor - hem başlangıç projeleri hem de mevcut şirketler ve girişimciler için BT hizmetlerine danışmanlık yapıyor.

- Netije projenizin özelliği nedir?

- Elektronik belge yönetimi projesi "Netije" firmamızın uzmanları tarafından yazılmış bir Türkmen yazılımıdır. Yasal temellerin ve mevcut hükümlerin çalışmalarının tüm özelliklerini göz önüne alarak, hem kamu sektöründeki hem de ülkemizdeki özel sektör şirketleri için bir elektronik ofis, elektronik belge yönetimi oluşturduk. Netije hakkında iyi olan nedir? Öncelikle Türkmen dilinde bir arayüze sahiptir. İkincisi, ülkenin dijitalleşmesini geliştirmek için devletimizin önümüzde belirlediği yeni gereksinim ve görevlere göre, ürünlerimiz her zaman yeni çözümlerle sonuçlandırılabilir. Örneğin, bir elektronik imzaya ihtiyacınız varsa, Netije kullanarak kolayca değiştirebilirsiniz.

Kaynak: nCa news bulletin