Türkmen Turizm İşletmeleri ITB Asya Uluslararası Fuarına Katıldı

18 Ekim 2019

ITB Asia’nın on ikinci fuarı, 130 ülkeden 1300 katılımcı sayısı için rekor kırdı.

Türkmen turizm işletmeleri, 16-18 Ekim tarihlerinde Singapur'da düzenlenen ITB Asia uluslararası seyahat fuarına katıldı.

Uluslararası ITB ağının bir parçası olan Asya'daki en büyük serginin onikinci baskısı, 130 ülkeden 1300'ünü çeken katılımcı sayısı için rekor kırdı. Sergi 11.000'den fazla ziyaretçi bekliyor ve 25.000 iş toplantısı planlıyor. Serginin organizatörlerine göre, etkinlik, seyahat endüstrisinin önde gelen temsilcilerini tek bir yerde bir araya getiriyor. Katılımcılar arasında seyahat birlikleri, oteller, havayolları, MICE ajansları, seyahat acenteleri ve turizm bilişim geliştiricileri yer almaktadır. Sergiye zengin bir iş programı eşlik ediyor.

Burada sunulan Türkmenistan'ın tanıtımı derhal bu prestijli serginin organizatörleri ve ziyaretçilerinin özel ilgi merkezinde olduğu ortaya çıktı. Türkmenistan’ın eğlence ve seyahat endüstrisi, dört özel seyahat şirketi - Balkansyaahat, Aziiyan Merjeni, Ogababat, Gadamsyýahat ile temsil edilmektedir. Türk Sanayici Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği (Rowaç Syıahat) Türkmen firmalarının öncü Asya fuarına katılımı düzenledi.

Ana turizm ürünlerine ve önerilen seyahat rotalarına ek olarak, Türkmen standı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunanlar, eşsiz doğal cazibe merkezleri, beyaz mermer Aşkabat ve Avaza Ulusal Turistik Bölgesi, muhteşem Ahal Teke atları ve ünlü Türkmen halıları. Türkmenistan ayrıca, yabancı turist tur operatörlerine ve Türk bayramında birçok yabancı ziyaretçiyi ve turisti bir araya getiren milli bayramlar, gelenekler ve gelenekler ile seyahat meraklıları anlamına geliyor.

Dünya Turizm Örgütü'ne göre, uluslararası turist sayısı 2030'a kadar 1,8 milyar olacak. Asya-Pasifik bölgesi tek başına 535 milyon veya toplam uluslararası turist sayısının 2030 yılına kadar yüzde 30'unu oluşturacak.

Tüm Türkmen heyeti üyelerinin, fuarın üç günü boyunca toplantı ve müzakerelere katılması, yuvarlak masa toplantılarına ve tartışmalara katılması bekleniyor.

ITB Asia, seyahat ticaret endüstrisi için önde gelen buluşma yeri ve yüksek kaliteli müşteri ilişkileri kurmak ve iş yürütmek için bir forumdur. Seyahat değer zinciri ticareti içindeki tüm sektörlerin uluslararası katılımcılarının ve Asya Pasifik’in önde gelen seyahat şirketlerinin ve gelişmekte olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin MICE, Leisure ve Corporate Travel pazarlarındaki en iyi uluslararası alıcılarla buluştuğu yerdir.

Kaynak: nCa news bulletin, Business Turkmenistan