Türkmen Üretici Kullanılmış Lastikleri Lastik Kırıntılarına Geri Dönüştürüyor

09 Haziran 2020

Jepbar Bireysel girişim Kompaniýasy , Türkmenistan'da kullanılmış otomobil lastiklerini geri dönüştürerek lastik kırıntısı üretmeye başladı.

Buzines Türkmenistan gazetesi ile yaptığı röportajda, şirketin Müdürü Vladislav Rodionov, Ahal velayat'ın Gökdepe etrap'taki Ovadandepe yerleşiminde bulunan fabrikada modern Çin üretim makinelerinin kurulduğunu ve fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 2,5 bin ton kauçuk kırıntısı olduğunu söyledi.

Şirketin Müdürü, kauçuk kırıntılarının 0.1 mm'den 0.5 mm'ye, 0.5 mm'den 1 mm'ye ve 1mm'den 3 mm'ye kadar boyutlarda olduğunu söyledi. Ürünler 25 kg'lık torbalarda paketlenmektedir.

Rodionov,” Firmamız, kauçuk kırıntılarının üretimi ile birlikte, bunları döşemek için de bir hizmet sunuyor " dedi.

Son zamanlarda şirket, kullanılmış lastik alımı konusunda Türkmendemirönümleri ile devlete ait işletme ile sözleşme imzaladı.

Kauçuk kırıntı, çocuk oyun alanlarını, koşu bantlarını, kaldırımları, tenis ve futbol sahalarını kapsayacak şekilde yaygın olarak kullanılan çevre dostu, güvenli ve ekonomik olarak uygulanabilir bir malzemedir. Jepbar Kompaniýasy Bireysel girişim 2016 yılından beri faaliyet göstermektedir.

Kaynak: nCa news