Türkmenbaşı limanı ile Makhachkala limanı arasında feribot seferleri başlatılacak

13 Aralık 2019

Interfax-Rusya haberine göre, Makhachkala Ticaret Deniz Limanı, 2020 yılında Uluslararası Türkmen Limanı ile deniz ve demiryolu feribot seferlerine devam etmeyi planlıyor.

Makhachkala limanının genel müdürü Murad Khidirov, “Gelecek yıl, Türkmen meslektaşlarımızla birlikte demiryolu ve araç feribot seferlerine devam etmek istiyoruz” dedi.

Murad Khidirov'a göre, feribotların eksikliğinden dolayı, limandaki demiryolu vapuru geçişi 2011'den bu yana kullanılmadı. “Her şeyden önce bir envanter yapacağız - bu vapur geçişi ne durumda? gelecek yıl çalışma durumuna. Belki çalışır durumdadır, ancak önce kontrol edeceğiz, uzmanları çekeceğiz, bir deneme çağrısı yapacağız, göreceğiz ve feribot geçişi yoluyla kargonun nakliyesi için tüm altyapının sağlanmasıyla ilgili her şeyi yapacağız. akla da getirilecek ”dedi.

Orta vadede, Türkmenbaşı-Makhachkala feribot hattı yılda 8 milyon ton kargo alabilecek.

2002 yılında, yaklaşık bir yıl süren rota, Türkmenbaşı ve Makhachkala kenti arasında bir feribotla başlatıldı. Neredeyse yirmi yıl sonra, bölgedeki Türkmenbaşı kentinin en büyük uluslararası limanının 2018'de açıldığı, Türkmenistan'ın artan taşıma ve geçiş potansiyeli dahil, çok şey değişti. Deniz limanının toplam alanı, uluslararası standartların gereklilikleri, 1 milyon 385,5 bin metrekarelik bir iskele ile 3,6 bin metre uzunluğunda.

Kaynak: nCa News Bulletin