Türkmenistan Ahal velayat'ta kümes hayvanı kompleksi açıldı

23 Mayıs 2019

Ahal Vilayet Kahka ilçesinde, tavuk eti ve yumurta üretimi yapacak modern bir kompleksinin açılış töreni düzenlendi.

Akhal vilayet Hakim Yardımcısı, Milletvekili Serdar Berdimuhamedov'un, Sanayici ve Girişimciler Sendikası temsilcileri, yerel otoriteler, fahri yaşlılar, gençler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende çeşitli gösteriler yapıldı.

Gohgan Gala iş birliği Röwşen-Rahym tarafından kurulan kümes hayvancılığı kompleksi, yılda 30 milyon yumurta ve 80 ton tavuk eti üretecek. İşletme bölgesinde, aynı anda 100 bin kuşun tutulabildiği 4 inkübatör vardır. Özellikle, tavukların yetiştirilmesi için kümes hayvanlarının yanı sıra tavuk yetiştirmek için tesisler sağlayacaktır. Tüm atölyeler tamamen otomatiktir, konforlu bir mikro iklim, hava temizleme, su vb. ile donatılmıştır.

5 hektarı bir alana üretim tesisleri kurulan tesisin, 105 hektarlık arazi tahsis edilmiş, diğerleri yem bitkilerinin ekimi için ayrılmıştır. Şu anda, kanatlı hayvan kompleksi, İran ve Türkiye'den ithal edilenler de dahil olmak üzere 92 binden fazla tavuk içermektedir. Bu girişimin ürünleri hem iç pazarda satılacak hem de ihraç edilecektir.

Burada düzinelerce iş yaratılmıştır, ayrıca ellerinde bir yemek odası, personel için bir oda bulunan çalışanlar için uygun çalışma ve dinlenme koşulları vardır. Bireysel tarım şirketlerinin temelini oluşturan tam üretim döngüsünün etkinliği, bir yandan, ürünlerin kalitesini ve diğer yandan işletmelerin karlılığını arttırmayı mümkün kılmaktadır.

Kaynak: nCa news bulletin