Türkmenistan Ahal Velayat'ta yeni marka çamaşır tozu üretimi başladı

10 Haziran 2019

Ahal Velayat Akhalday etrap'ta otomatik ve el yıkama için yıkama tozu üretimi için yeni bir tesis açıldı. Son iki ay boyunca, Türkmenberkmetall Özel Şirketi, 500 tondan fazla kaliteli ürün üretti. Metal konstrüksiyon üretiminde uzmanlaşmış olan şirket, yıkama için belirlenen en büyük ev kimyasalları üreticilerinden biri olmayı hedeflemektedir.

«Şirin ay» şirketi tarafından inşa edilen tesis, yıllık 50.000 ton ev eşyası üretimi için tasarlanmıştır.
 
Üç vardiyada yüz elli iş yaratılacak. Şu anda, üretim gelişimi gerçekleştirilirken, tesislerde yalnızca bir vardiya çalışmaktadır.

Emay ve Güneş markası adı altında üretilen çamaşır yıkama tozlarının, Sürfaktanlar Türkiye'deki ortaklar tarafından tedarik edilmektedir, soda Mary Velayat'tan tedarik edilmekte, sodyum sülfat Garabogazgol Körfezi'nden ve aromatizatörler İspanya'dan getirilmektedir. 

Çamaşır tozları, tozun leke giderici özelliklerini artıran ve kumaşların yapısını koruyan ve güçlendiren optik polimerler, kokular, katkı maddeleri içerirken, polimerler kir parçacıklarının kumaşlara tekrar girmesine izin vermez.

Kompozisyon ayrıca, hem insanlara hem de çevreye zarar vermeyen su yumuşatıcıları, anti-emici maddeleri, beyazlatıcıları ve kokuları içerir. Ekolojik uyum, modern çamaşır tozları için ana gerekliliklerden biridir. Bu amaçla, ulusal iş adamları fosfat ve klor içeren maddeler kullanmayı reddetti. Üretimleri yabancı analoglardan daha ucuzdur. Firma logolu yıkama tozu halihazırda ülkenin tüm velayatlerindeki ticaret merkezlerinde satılmaktadır.

Kaynak: nCa news Bulletin