Türkmenistan Aşkabat'ta kadın İş Forumu düzenlendi

27 Mart 2020

26 Mart 2020 tarihinde iş merkezinde “Berkarar” iş arkadaşı "Ish Nokady" de kadın İş Forumu düzenlendi. Etkinlik “Alym-Sarayly Eğitim Merkezi tarafından düzenlendi.”

Coworking, tanınmış iş kadınlarını ve blog yazarlarını aynı çatı altında bir araya getirdi ve başarılarının sırlarını gizlemeden izleyicilerle paylaştı.

Forum, katılımcıların etkileşimli bir tanışmasını gerçekleştiren Alym Sarayly temsilcisi Olesya Sultanova tarafından açıldı. Etkinliğin hedeflerini bildirdi ve başarılı olmak için bir kariyere en iyi nasıl başlayacağınızı anlattı.

Ayrıca, Ish Nokadi ortak çalışmasının Direktörü Jamilya Karimova, başarılı deneyimlerinden bahsetti: Aşkabat'ta bir ortak çalışma merkezi açma fikrinin nasıl ortaya çıktığı, bir iş planının ve ortak çalışma çalışmalarının detaylarının nasıl oluşturulduğu.

Başarılı bir kadın kariyerinin konusu ak tam PR yöneticisi blog yazarı Maral Annanurova tarafından devam etti. İş dünyasındaki kariyeri, sınıf arkadaşları için denemeler yazarak para kazandığında okulda başladı. Sonra Mary Kay kozmetik şirketine danışman olarak iş deneyimi vardı, ama bu sadece başlangıçtı . . .

Maral'dan tavsiye. Birçok kadının düşüncesi “ " Vay, herkes bir salon açıyor, bu yüzden bir salon açmam gerekiyor!"- temelde yanlış !!! Oturmanız ve diğerlerinden daha iyi yapmak için tam olarak neyin ortaya çıktığını düşünmeniz ve bu konuda çizginizi oluşturmanız gerekir. Ama evinizi terk etmeden para kazanabilirsiniz, ana şey korkudan kurtulmak ve başkalarının ne söyleyeceğini düşünmemektir.



"Bilincin ana işlevi, bilinçaltı kısımdan gelen sinyalin işlenmesidir “ Hayatımızı değiştirmek istiyorsak, bilinçaltımızı değiştirmek zorunda kalacağız, " Hermes Trismegist'in sözleriyle psikolog Elnar Afarida konuşmasına başladı” Konuşmasının konusu motivasyonel tutumların değeridir.

USAID proje Temsilcisi Jeren Hakieva cinsiyet eşitliğini vurguladı. 1996'dan bu yana ülkemizin Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılmasına İlişkin BM Sözleşmesi'ne katıldığını belirtti (CEDAW, 1979). Türkmenistan ile ilgili verileri aktardı: parlamentodaki kadınların oranı %25,6, Türkmenistan'ın BM Daimi Başkanı, Parlamento Başkanı, Ombudsman - kadınlar. 2016 yılında, kadınların %26'sı ekonomik olarak aktifti; 2018 yılında, işgücü Borsasında kayıtlı toplam insan sayısından kadınların %89.7'si istihdam edildi. Evde istihdam edilenlerin %91.4'ü kadındır. Ayrıca USAID cinsiyet politikasının üç ana göstergesinden bahsetti. "Toplumsal cinsiyet sorunları, toplumdaki erkek ve kadınların sosyal rolünün biyolojik cinsiyetlerine göre belirlendiğine ikna olduğumuz sürece bizim için görünmez olacak"dedi.

Ayrıca, konuşmacılar, iş başarısında kişisel deneyimin önemi konusunu vurgulayan nakliye şirketi dort Tarap Logistics'ten Jeren Durdyeva ve kişisel marka ve bileşenlerinin konusunu gündeme getiren TM Business group'tan Blogcu Aylar Khodzhamuhammedova idi. Aylar ayrıca dinlenmek ve yükseltmek için küçük bir interaktif oyun gerçekleştirdi. Herkes olumlu suçlandıktan sonra, Aylar dinleyicileri Keyik Okara'nın faaliyetlerine tanıttı ve aile içi şiddet konusunda kendi sıcak çizgisine sahip.

Bugünkü etkinliğin tüm konuşmacıları izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Olesya Sultanova'nın web seminerleri ve İnternet üzerinden uluslararası bir eğitim alma fırsatı hakkındaki hikayesi forumu sonuçlandırdı.

İş forumunun katılımcıları sadece birçok yararlı bilgi edinmekle kalmadı, aynı zamanda kendi işlerini geliştirmek için öneriler ve ipuçları da edindiler, aynı zamanda başarılı bir kariyer inşa etmeye hemen başlamak için iyi bir ruh hali, olumlu ve kararlılıkla yeniden şarj oldular.

Kaynak: nCa News Bulletin