Türkmenistan Bankaları ile "Commerzbank" Ortaklıklarını Genişletmeye Hazır

23 Ekim 2020

Türkmenistan ile Lüksemburg Büyük Dükalığı Alman "Commerzbank" şubesinin liderliğiyle bugün gerçekleştirilen bir video toplantısında ikili işbirliğinin güncel konuları tartışıldı.

Bir gün önce, Başkan Gurbanguly Berdimuhamedov'un ulusal ekonominin gelişimi üzerine bir çalışma toplantısı düzenlediği ve bu sırada bankaların karşı karşıya olduğu öncelikli görevler hakkında konuşan lider, yetkililere uluslararası mali kurumların iyi uygulamalrı incelemeleri ve işbirliğini güçlendirmeleri için talimat verdi.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, Merkez Bankası ve Türkmenistan Devlet Dış Ekonomik İşler Bankası temsilcileri, Alman "Commerzbank" şubesinin yönetimi ile çevrimiçi görüşmelerde bulundu.

Almanya ve Avrupa finans çevreleri, ulusal finans ve bankacılık sistemini güçlendirmek için alınan etkili önlemleri çok takdir ediyor. Bu yaklaşım, dünya ekonomisinin zorlandığı bir dönemde ülkemizin istikrarını ve yüksek sosyo-ekonomik büyüme oranlarını korumasını sağladı.

Bu bağlamda, varlıklarıyla Almanya'nın en büyük ikinci bankasının temsilcileri, makroekonomik reformları dikkate alarak Türkmen meslektaşlarıyla işbirliği olasılıklarını tartıştılar ve büyük ölçekli dönüşüm programlarını başarıyla uyguladılar.

Orta Asya bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasında Türkmenistan'ın önemli rolünü vurgulayan Avrupa'daki en büyük bankacılık endişesinin uzmanları, Commerzbank'ın Türkmenistan'ı ilerleme yolunda daha da ilerletmek için ortaklığı derinleştirmeye hazır olduğunu açıkladılar.

Kaynak:NCA Bulletin