Türkmenistan Başkenti Aşkabat'ta ESCAP, UNDP eğitim semineri düzenliyor

01 Mart 2019

28 Şubat 2019’da, başkentin “Yildyz” otelindeki Asya’da Ekonomik ve Sosyal Komisyon’un düzenlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Ulusal Planlamaya Entegre Düşünen ve Entegre Sistemler” konulu üç günlük bir eğitim semineri ve Türkmenistan'ın Gönüllü Ulusal Raporunun (VNR) hazırlanmasına destek veren Pasifik (ESCAP) ve UNDP çalışmalarını tamamladı.
 
Seminere Türkmenistan'da çalışan Uluslararası Örgütler başkanlarının yanı sıra Türkmenistan bakanlık, bakanlık ve kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Eğitim seminerinin çalışması, SDG'ye ulaşmada bilgi analiz etmek ve işlemek için sürdürülebilir stratejiler geliştirmek için yenilik metodolojilerinin kullanımı üzerine sunumlar yapılan dört oturumdan oluşuyordu.
 
Seminerin ana başlıkları şunlardır: SDG'nin birbiriyle ilişkili doğasına aşinalık, sistem düşüncesinde, anlamada zorluklar ve etkileşimler, sürdürülebilir stratejiler geliştirmede düşünen sistemlerin kullanımı, SDG'nin ulusal politikalara entegrasyonu ve uygulanması.
 
Eğitim seminerini tamamlama töreninde, etkinliğin katılımcıları tartışılan konuları özetledi, grup çalışmalarının ve pratik oturumların etkinliği hakkındaki fikirlerini değiştirdi ve ayrıca ESCAP ve UNDP tarafından gerçekleştirilen başarıyla tamamlanan semineri değerlendirdi.
 
Kaynak: nCa Turkmenistan News Bulletin