Türkmenistan Cumhurbaşkanı inşaat ve tarım konusunda brifing aldı

19 Şubat 2019

Cumhurbaşkanı Berdymuhamedov Pazartesi günü yaptığı haftalık konferansta bazı yardımcılarından ve bölge valilerinde brifing aldı.

Gündemde, devam eden inşaat ve tarım işlerinin gözden geçirilmesi dahil olmak üzere bir dizi konu vardı.

Bahar ekimi kampanyası hazırlıkları tartışıldı.

Balkan valisi, Türkmenbaşi kentinde bulaşıcı hastalıklar için hastane inşa etme planlarını sundu.

Başkan, tarım sektörünün performansındaki memnuniyetsizliğini dile getirdi. Yardımcısından, tarımın tarımsal sanayi sektöründeki reformlara odaklanmasını ve uzun vadeli kiralama konusunda toprağın çiftçilere transferine, hayvancılık çiftliklerinin özelleştirilmesine ve kırsal alanlardaki pazar ilişkilerinin kırsal alanlara getirilmesine dikkat etmesini istedi.

Petrol ve gaz sektöründen sorumlu Cumhurbaşkanının danışmanı Yagshygeldy Kakaev, TAPI segmentinin Türkmenistan topraklarında inşa edilmesinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi. Çalışma Aralık 2015'te başladı.

TAPI Boru Hattı Şirketi Ltd'nin, ilgili güzergahların ön tasarımının tamamlandığı Afganistan ve Pakistan'daki yetkililerle çalıştığını söyledi. Jeolojik ve teknik araştırmalar, toprak ve arazi çalışmaları yapıldığını söyledi.

Kakaev, müteahhitlerin ve tedarikçilerin seçiminde uluslararası ihalelere yer verildiğini ve boru hattının inşası için arsa tahsisine ilişkin konuların ve faaliyetlerinin aktif olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

TAPI projesinin en yüksek uluslararası standartlara uymasını sağlamak için, teknik, yasal ve finansal danışmanlık hizmetleri sağlama konusunda uzmanlaşmış ve uluslararası boru hatlarının yapımında geniş deneyime sahip lider uluslararası şirketlerin uygulanmasında yer aldığını söyledi.

Afganistan ve Pakistan'daki bölümler için projenin teknik gerekçelerinin tamamlandığını ve ön teknik proje raporunun hazırlandığını bildirdi.

Kakaev, Türkmenistan'ın petrol ve gaz sektöründe uzmanlaşmış bir müdürlüğünün TAPI'nın uygulanmasını ve yönetimini izlediğini söyledi.

Afganistan ve Pakistan'daki bölümlerin inşaat işleri için gerekli boru ve diğer teçhizat tedarikçileri - müteahhitlerin seçimi için tekliflerin alındığını ve tekliflerin analiz edildiğini söyledi.

Kaynak: nCa Türkmenistan News Bulletin