Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın kabine toplantısı başlıkları

24 Ocak 2019

Cumhurbaşkanı Berdymuhamedov 23 Ocak 2019 Çarşamba günü, dijital video bağlantısı aracılığıyla bakanların kabine toplantısını, başbakan yardımcıları, parlamento başkanı, bazı bakanlar ve diğer üst düzey yetkililerden oluşan bir toplantı yaptı.
Türkmenistan Petrotech-2019’a katılacak
Petrol ve doğal gaz için DPM, Meredov, Türkmengaz’ın devlet endişesiyle 10-12 Şubat 2019’ta Yeni Delhi’de düzenlenecek olan uluslararası petrol ve doğal gaz konferansına ve Petrotech-2019 sergisine katılacağını bildirdi.

Başkan, TAPI’nın öneminin ve alaka düzeyinin etkinlik sırasında vurgulanması gerektiğini söyledi.

İtalyan şirket sondaj işlemleri için boru tedarik edecek
Devlet endişesi Türkmenneft ile yapılan sözleşmede, İtalyan ProBusiness SrI firması sondaj çalışmaları için 2424 ton değişik sondaj borusu tedarik edecek. Türkmenbaşı rafinerileri kompleksi alımları finanse edecek.
Türkmenistan fiyat sistemi üzerinde çalışıyor
Ekonomi ve maliye için DPM, Muradov ve maliye ve ekonomi için bakan Bazarov, düzenli bir fiyat ve tarifeler sistemi oluşturmak için çalışmalar yapıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanı, gıda bolluğunu sağlamak, yerel işletmelerin karlılığını artırmak ve tüketicilerin çıkarlarını korumak için yararlı bir mekanizma olacağını söyledi.

Tarım sektörü kamu, özel kuruluşlar ve işletmeler için arazi tahsis ediyor
DPM Orazgeldiyev (tarım), toprağın aşağıdaki amaçlarla tahsis edildiğini bildirdi:
• 67.67 hektar - bakanlıklar, birimler, valilikler, işletmeler ve diğer kuruluşlar tarafından çeşitli üretim tesislerinin yapımı için
• 8583.35 hektar - tarımsal ve diğer ürünlerin yetiştirilmesi ve üretimi için

Arazi parselleri Aşkabat ve illerde bulunmaktadır.
Pamuk atıklarından dokunmamış malzemelerin üretim tesisi
DPM Chakiyev (endüstriyel sektör için geçici ücret), pamuklu atıklardan dokunmamış kumaş üretimi için bir tesis kurma planlarının el altında olduğunu bildirdi. Tekstil endüstrisinin şu anda 4200 ton pamuk atığı ürettiğini, bunun kozmetik ve tıbbi ürünlerin üretiminde sadece 250 tonunun kullanıldığını ve geri kalanının hammadde olarak ihraç edildiğini belirtti. Dokunmamış kumaş üretim tesisinin pamuk atığını katma değerli ürüne dönüştüreceğini söyledi.

Çimento endüstrisi için demir cevheri çıkarma çalışmalarını hızlandırma çalışmaları
Cumhurbaşkanı, çimento endüstrisinde hammadde olarak kullanılmak üzere demir çıkarmak için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi. İthalatın azaltılmasında yardımcı olacağını söyledi.

Aşkabat-Türkmenabat otoyolunun yapımına başlanması için tören
Aşkabat-Türkmenabat otoyolunun inşaatının başlangıcını işaretlemek için yüksek profilli bir tören yapılması planlanmaktadır.

Kaynak: nCa haber bülteni