Türkmenistan Demiryolu hizmetleri için anonim şirket kurdu

06 Şubat 2020

Demiryollar açık Anonim Şirketi, Türkmenistan Sanayi ve Haberleşme Bakanlığı Türkmendemiryollar Ajansı temelinde kuruldu.

Ojst kurucuları, ana şirket ile birlikte, Türkmenistan Ojst ve Altyn Asyr kapalı anonim şirket ulaşım ve lojistik merkezi bulunmaktadır. Şirketin kurulması sürecinde, Ulusal Demiryolu ağının bölümlerinin mülkiyeti değerlendirildi.

Demiryollary OJST yapısı  lokomotif ve otomobil depoları, tren istasyonları, inşaat ve tesisat işletmeleri, iletişim ve güç kaynağı işletmeler, Avaza Ulusal Turizm bölgesinde Kerven ve Türkmenbaşı otelleri içerir.

Türkmendemiriollary Ajansı, demiryolu ağı, sivil tesisler, eğitim kurumları ve tasarım ve Araştırma Enstitüsü üzerinde mülkiyet ve kontrolünü korudu.

Demiryollary Ojsc'nin ekonomik ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Mekan Dadyev'e göre, trenleri işleten ve ulaşım hizmetleri sunan bir devlet ajansı temelinde yeni bir şirket kurulması, ülkenin ulaştırma ve lojistik sektörünün etkinliği açısından en iyi çözümdür.

Dadyyev, Türkmendemiryollery ajansına dayalı pazar odaklı bir birim oluşturulduğunu vurgulayarak, Anonim şirkete ticari bir kuruluş olarak işlev görme fırsatı verildiğini söyledi.

Mekan Dadyev,” demiryolları, maliyetler, ulaşım maliyetleri, hizmet seviyesi ve yatırım ihtiyacı gibi birden fazla performans göstergesine sahip karmaşık bir kurumdur. " dedi. "Açık bir anonim şirketin oluşturulması alanında özel sermaye çekecek."

Türkmenistan Devlet Başkanı, geçen yıl 30 Ocak'ta Demiryollar OJSC'NİN Türkmendemiryollar ajansı temelinde oluşturulmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Her yıl 6 milyon yolcuya hizmet veren türkmendemiriollary ajansı, Türkmenistan OJSC'NİN Ulaştırma ve lojistik merkezinde %35 hisseye sahip.

Kaynak: Business Turkmenistan