Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi elektronik belge yönetim sistemini tanıttı

10 Ağustos 2020

Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi, gümrük idaresinin resmi web sitesine göre, elektronik belge yönetim sisteminin pilot aşamasını başlattı. Proje, Asman Oky girişimiyle ortaklaşa uygulanıyor.

“Projenin ilk aşamasında bu sistem kuruldu, yapılandırıldı ve devreye alındı. Uygulamada görüldüğü gibi, sistem ofis işlerinin rasyonel bir şekilde organize edilmesi için bir fırsat yaratıyor ve işi tamamlamak için gereken zamanı önemli ölçüde azaltıyor, bu da yönetim kararlarının analizini ve benimsenmesini olumlu yönde etkileyecek ”diyor.

Bir hatırlatma olarak, 1 Ocak 2020'den itibaren, Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi, ASYCUDA World sistemini kullanarak tamamen elektronik gümrük beyannamesine geçti. Sistem, yılda 16 milyon gümrük beyannamesini otomatik olarak işler.

Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi 4 Kasım 1991'de kurulmuştur. Hizmetin çalışması birkaç alana bölünmüştür - gümrük vergilerinin toplanması, istatistiksel raporlama ve kargo akışlarının analizi ve diğerleri. Kurum yapısı, işleri yurtiçi ve sınır ötesi karayolu, demiryolu, denizyolu ve hava taşımacılığı ile ilgili postalı velayat gümrüklerini içermektedir.

Kaynak: nCa News Bulletin