Türkmenistan Dış işleri bakanlığında Dubai EXPO-2020 İcra Direktörü ile buluşma

07 Kasım 2019

Türkmenistan Dış işleri bakanlığı Dubai “EXPO - 2020” Bürosu Najeeb Mohammed Al-Ali başkanlığındaki heyetle bir toplantı yapıldı.

Görüşmede taraflar, Türkmenistan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ülkeler arasındaki insancıl bağlar dahil çeşitli konularda yüksek düzeyde işbirliğine dikkat çekti ve Dubai’deki Uluslararası “EXPO-2020” Fuarı’nın ticari-ekonomik ve kültürel açıdan gelişmesi açısından önemini tartıştılar.

Özellikle, bu büyük etkinliğe Türkmenistan temsilcilerinin katılımı ile ilgili örgütsel konular tartışıldı. Taraflar, Türkmenistan'ın “EXPO - 2020” ye katılımının yalnızca Türkmen-Emirates ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine katkı sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda dünya toplumuna Türkmenistan'ın ekonomik kazanımlarını ve Türkmen halkının zengin kültürünü daha yakından tanıma fırsatını da elde edeceğini ifade ettiler.

Dubai'deki “EXPO - 2020” Uluslararası Sergisini Düzenleme Kararının 2013 yılında Uluslararası Fuarlar Bürosu (Bureau International des Expositions) Genel Kurulunda kabul edildiğine dikkat çekmek gerekmektedir. 

Kaynak: nCa news bulletin