Türkmenistan Dunya Bankasının "Doing Business" projesine katılmak için Online ortamda müzakere etti.

22 Haziran 2020

Çevrimiçi olarak 19 Haziran 2020'de Türkmenistan'ın Dünya Bankası ‘Doing Business’ projesine katılımı konusunda çevrimiçi görüşmeler yapıldı.

Görüşmelere Dışişleri Bakanlığı, Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, Dünya Bankası Türkmenistan temsilciliği çalışanı Sanayici ve girişimciler Birliği ve Dünya Bankası uzmanları video bağlantısı aracılığıyla katıldı.

Dünya Bankası ile sağlık, istatistik, ulaştırma, bankacılık ve finansal sistemler dahil olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğinin verimli niteliğine dikkat çeken toplantı katılımcıları, önerilen projenin önemini vurguladı. Bu bağlamda, Türkmenistan'da uygulanmakta olan ulusal ekonomik kompleksin dramatik dönüşümleri ve özellikle de ekonominin devlet dışı sektörünün daha da geliştirilmesi ışığında ikili ilişkilerin kurulması umutları üzerinde bir görüş değişimi gerçekleşti.

Yukarıda belirtilen proje bugüne kadar 180'den fazla ülkeyi kapsamaktadır. Amacı, ülkeler arasında ve zaman içinde bu tür işler için düzenleyici koşulları karşılaştırmak için kapsamlı nicel verileri toplayarak ve analiz ederek, dünyadaki iş faaliyetlerini düzenleyen düzenleyici çerçeveyi anlamak ve geliştirmek için nesnel bir temel sağlamaktır.

Kaynak: nCa news