Türkmenistan Firmaları Ortopedik Yatak Üretiyor

27 Ekim 2020

Türkmen şirketi "Täsin Älem", Bonnel yaylı ve PU köpük çerçeve kombinasyonuna sahip modern ortopedik yatakların üretimini başlattı. Bonel yaylar, tüm yayların birbirine bağlı olduğu ve ayrı ayrı değil, birlikte vücudun ağırlık ve kıvrımlarına uyum sağladığı bir yay tasarımıdır. Yatağın çevresi boyunca poliüretan köpükten yapılmış bir tabaka halinde ona şekil ve sertlik kazandırır.

Çift taraflı yatakların tasarımı yüzlerce yaya ulaşabilir ve doğal veya yapay döşeme malzemeleri ile tamamlanarak omurganın doğru pozisyonunu desteklemek için tasarlanmaktadır. Sonuçta hayatımızın yaklaşık üçte birini yatakta geçiriyoruz. Bu saatlerde sırtımızın ne kadar rahat hissettiği çok önemlidir ve günümüzün üretkenliği sabahları ne kadar dinlenmiş olduğumuza bağlıdır.

Şirket üç tip yatak üretmektedir: orta derecede yumuşak, dengeli yumuşak ve orta derecede sert. Yay imalatı, malzemelerin kesilmesi, dikilmesi, modern Türk ekipmanları kullanılarak kalifiye işçiler tarafından yapılmaktadır.

Şiltelerin yanı sıra Täsin Älem, yatak başlıkları, yastıklar, battaniyeler, çerçevesiz döşemeli mobilyalar ve hatta yatak takımları (yastık kılıfları, çarşaflar, yatak örtüleri vb.) üretiminde de uzmanlaşmıştır.

Şirketin faaliyet alanlarından bir diğeri de çeşitli cam ürünlerin üretimidir: ofis ekipmanları, duş kabinleri, aynalar, renkli vitray pencereler, sera kompleksleri için temperli camlar, dekoratif mozaikler ve çok daha fazlası. Şirketin tüm ürünleri, müşterilerin tüm istekleri dikkate alınarak siparişe göre yapılabilmektedir.

Kaynak:NCA Bulletin