Türkmenistan hijyen ürünlerinde ve ev kimyasallarında kendi kendine yeterlilik kazanıyor

01 Temmuz 2020

Türkmen pazarı, yerel olarak üretilen kişisel hijyen ve ev kimyasalları ile kendi kendine yeterliliğe ulaşmıştır. Birkaç yıl önce tüketiciye sadece ithal ürünler teklif edildiyse, bugün süpermarket rafları "Made in Turkmenistan" markası altında kozmetik ürünlerle renklendirilmektedir.

Bu pazar segmenti sadece ürün yelpazesinin büyümesini değil, aynı zamanda kalitesini ve artan üretici sayısını da kapsamaktadır. Ve en önemlisi, yerel ürünler ithal analoglara göre kalitesiz değildir ve fiyat aralığında cazip değildir. Bazı markalar yüksek pazar popülaritesi kazandı ve yeni ürünler geliştirmeye, üretim kapasitesini artırmaya ve genişletmeye teşvik etti.
Yerel üreticiler, yurtdışından gelen tedarikler sınırlı olduğunda, zorlu pandemik kaynaklı dış ticaret ortamında bile ikame ilkesinde bir pazar nişini kullanma şansını kaçırmadılar. Özel sektör derhal dezenfekte edici antibakteriyel sabunlar, jeller, spreyler üretimini başlattı. Bu tür ürünler için tasarım çözümü de dikkate alınır. Evde kullanım için 500 ml ve örneğin bir bayan çantasında taşımak için küçük şişeler müşterinin en iyi tercihi içindir.
Üç yıl önce, girişimci M. Orazov, Akhal velayat'ın Ak Bugday bölgesinde çoklu imalat üretimine başladı. MONA markasının şampuanları, duş jelleri, ıslak ve kuru mendiller, sabun, tuvalet kağıdı, deterjanlar ve kumaş yumuşatıcıları artık her evde ve her ailede bilinmekte ve sevilmektedir.
 
Yetişkinler ve çocuklar için kişisel hijyen ürünleri, genel kabul görmüş uluslararası standartların kalitesini karşılamaktadır. Kapsamlı bir mikrobiyolojik kontrol ve paraben içermezler. Üretim teknolojisi kesinlikle tüm nüansları takip eder, nihayet çamaşır veya kadife cildinin kristal temizliğinde takdir edilir.
 
Islak mendil, bir kadın çantası, okul sırt çantası, masanın üstünde, arabada önemli bir şeydir. MONA atölyeleri, farklı ambalaj konfigürasyonlarında yaklaşık 14 çeşit ıslak mendil üretmektedir. Çok renkli peçete briketinin bize ulaşmasından önce üretim sürecinin nasıl geçtiğini hiç düşündük mü?
 
İlk olarak, özel bir tarife göre, karıştırma çözeltilerinde nem çözeltisi hazırlanır - antibakteriyel, nemlendirici, güneş koruyucu, parlatma, parfüm. Çözeltinin ana bileşeni, bakteri ve mikroorganizmaların önceden filtrelenmiş, yumuşatılmış ve saflaştırılmış sudur. Temel hammadde, belirtilen parametrelere göre kesilmiş dokunmamış malzemedir.
Ardından mendiller özel bir besleme sistemi kullanılarak temizleme sıvısı ile doyurulur. Özel ekipman, dokunmamış kumaşı belirtilen dokulara keser, daha sonra otomatik olarak istiflenir ve bir kapatma çıkartması ve tekrar kullanılabilir plastik bir valf ile birleştirilmiş bir malzemeden yapılmış bir tüketici kabına paketlenir.
Her yıl, 20 milyon ıslak mendil, yüz binlerce şişe deterjan, şampuan, jel ... Türkmen hijyen ürünleri ve ev kimyasalları pazarında çok popüler bir markanın üretim ölçeği - Täç Hil şirketi 2006.
 
Täç Hil'in% 100 doğal birinci sınıf ürünleri - yumuşatıcılar, çeşitli çeşitlerde sıvı sabunlar, ıslak mendiller, tuvalet kağıdı, kağıt havlular, deterjanlar, temiz oda teknolojisi altında üretilir ve uluslararası kalite standartlarına uygundur HALAL RC HL 17-009, ISO 22716 , OHSAS 18001, ISO 9001, ISO 14001, ISO 10002.
 
Piyasada satılan sıvı sabunların yaklaşık% 90'ı, klasik bir tarife de olsa biraz modası geçmiş şekilde üretilmektedir. Düşük kaliteli sabun, kimyasalların cilt üzerindeki zararlı etkilerini nötralize eden bileşenler içermez. Sonuç olarak, cilt kuru ve alerjik hale gelir. Ellerimizi Täç Hil sıvı sabunla her yıkadığımızda, ciltte ince bir gliserin tabakası kalır. Gliserin su moleküllerini havadan cilde emer ve aktarır ve uzun süre yumuşak tutar.
 
Täç hil, MONA ve diğer yerel üreticilerin pazarlamacıları ve teknoloji uzmanları burada bitmiyor. Günlük olarak, dış pazarlara girmek, ev ihtiyaçlarını incelemek, temizlik ve kişisel hijyen bakımını iyileştirmek ve kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni ürünler geliştirmek için hedefler belirlerler.

Kaynak: nCa News Bulletin