Türkmenistan ile EBRD arasındaki işbirliği ele alındı

29 Haziran 2020

23 Haziran 2020 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkmenistan Temsilcisi Fatih Türkmenoğlu ile bir araya geldi.
Görüşmede taraflar, karşılıklı yarar sağlayan ortaklığın tüm alanlarında Türkmenistan ve EBRD arasında uzun vadeli ve etkili işbirliğinin geliştirildiğini memnuniyetle kaydetti. Toplantı çerçevesinde bu uluslararası finans kurumunun enerji ve ulaştırma, özel sektör desteği ve diğer alanlardaki katılımıyla uygulanan ve devam eden projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar ayrıca, 2019-2024 dönemi için Türkmenistan için EBRD Ülke Stratejisi çerçevesinde yapıcı bir ortaklığın önemini vurguladı.
Taraflar ayrıca, ikili işbirliğinin öncelikli alanlarında işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularında, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için malzeme ve teknik tabanın güçlendirilmesi ve Türkmenistan’ın özel sektörünün katılımıyla iş görüşmelerinin yapılması da ele alındı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni