Türkmenistan ile Gürcistan işbirliği eylem planı imzaladı

06 Mart 2019

Romanya’nın başkenti Bükreş’te Hazar Denizi-Karadeniz Uluslararası Taşımacılık Koridoru projesi kapsamında Türkmenistan ile Gürcistan Dışişleri Bakanları görüşmesi gerçekleştirildi. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Raşid Meredov ile Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani bir araya geldi.
Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği konuları ele alındı. Bakanlar, Türkmenistan ile Gürcistan arasında siyasi ve diplomatik münasebetlerin yüksek seviyesinden memnun olduklarını açıkladı. İki ülke arasındaki
Türkmenistan ile Gürcistan Devlet Başkanları’nın karşılıklı ziyaretlerinin iki ülke arasında geniş yelpazede işbirliğinin geliştirilmesine imkan sağladığı ifade edildi. Taraflar ayrıca, ülkelerin ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu.
Taraflar ikili ticari işbirliğinin geliştirilmesi konusuna da değindi. Karşılıklı dış ticaret hacimlerinin artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Türkmenistan ile Gürcistan arasında ihracat-ithalat bakımından önemli potansiyelin olduğuna dikkat çekildi.
Bu bağlamda, en kısa zamanda Türkmenistan-Gürcistan Hükümetler arası Ekonomik İşbirliği Toplantısının yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni