Türkmenistan ile Japon Şirketi işbirliğine büyük ilgi gösteriyor

31 Ağustos 2020

Türkmenistan Petrolgaz sektörü ofisinde Türkmengaz Devlet Kurumu yetkilileri ile Japon Kawasaki Heavy Industries Ltd şirketi Başkanı Tasue Vatanabe ile online bir görüşme gerçekleştirildi. Bu konuda bilgi, Nebit-Gaz gazetesinin web sitesinde yer almaktadır.
Japon işadamı, ikili aktif işbirliğinin yüksek düzeyini memnuniyetle kaydetti ve Ahal vilayetinde doğalgazdan benzin üreten tesisin ikinci aşamasının hayata geçirilmesi hakkında bilgi verdi.
Görüşmede Devlet Bakanı - "Türkmengaz" Devlet Kurumu Başkanı Batır Amanov, bu büyük projenin uygulanmasında ikili işbirliğinin önemine değindi ve gazkimya kompleksinin şu andaki operasyonunun sonuçlarını kısaca dile getirdi.
Bildiğiniz gibi, iki ülke arasında sağlam bir sözleşme tabanı var, taraflar özellikle petrol ve gaz ve petrokimya endüstrilerinde yeni projelerin inşasında aktif olarak işbirliği yapıyor.
Son yıllarda, Japon iş dünyasının temsilcileri, petrokimya, elektrik enerji, inşaat malzemeleri endüstrisi alanındaki projelerin uygulanmasında ve diğer karlı yatırım projelerinin uygulanmasında verimli karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini yoğunlaştırmakla ilgilendiklerini ifade ettiler.
Bilindiği üzere 28 Haziran 2019 yılında türkmengaz Devlet Kurumu ve Kawasaki Heavy Industries Ltd ile Rönesans Endüstri Tesisleri Inşaat Sanaýi ve Ticaret A.Ş şirketlerinin ortak çabasıyla 1 milyar 700 milyon değerinde 1 milyar 785 milyon metreküp doğalgaz işlenerek, 600 bin ton EURO-5 standartlarında ECO-93 benzin, 115 bin ton sıvılaştırılmış gaz ve 12 bin ton dizel yakıtı üreten dev endüstriyel tesis açılmıştı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni