Türkmenistan, İTB Berlin Turizm Fuarı’na katıldı

11 Mart 2019

Türkmenistan, Almanya’nın Berlin kentinde bu yıl 53.sü düzenlenen ve Dünyanın en büyük Turizm Fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katıldı. Fuarda Türkmenistan’ı temsilen Devlet Turizm komitesi ile bir dizi turistik şirketler katıldı.
Sergi ve fuar şirketi Deutsche Messe AG tarafından düzenlenen ITB Berlin, 1966'dan beri her yıl Berlin'de düzenlenen dünyanın önde gelen turizm fuarıdır. ITB Berlin 2019, turizm endüstrisinin tüm bölümlerini - uluslararası turizm federasyonları, ulusal ve bölgesel turizm organizasyonları, seyahat ve nakliye acenteleri ve tur operatörleri, oteller ve sigorta şirketleri içermektedir. Fuara toplamda 10 binden fazla katılımcının, 180'den fazla ülkeden 110 bin profesyonel ziyaretçinin katılması bekleniyor. Bu fuara Türkmenistan’ın turistik şirketleri de katılarak, ülkenin turistik alanlarının yurtdışında tanıtılmasına katkı
sağlamaktadır. Türkmen heyeti, fuar kapsamında bir dizi ikili görüşmelerde bulundu. Turizm alanında işbirliğine yönelik müzakerelerde bulunuldu.
Türkmenistan turizm endüstrisi temsilcileri Polonya, Almanya ve Seyşeller'den gelen yabancı tur operatörleri ile 3 sözleşme imzaladıkları belirtildi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni