Türkmenistan, Kuzey Osetya'dan 5000 ton patates satın aldı

16 Mart 2020

Makhachkala Uluslararası Ticari limanından Çarşamba günü patates aktarma başladı, ilk gemi Türkmenistan'a sevk edilmek üzere hazır.

Makhachkala Limanı Genel Müdürü Murad Hydyrov, Kuzey Osetya'dan gelen patateslerin limana kamyonlarla torbalarda teslim edildiğini ve Balkan tankerine yüklendiğini belirterek, “ihracat yükünün ağırlığının 2 bin tondan fazla olduğunu”söyledi.

Hydyrov,” liman, ihracat-ithalat işlemleri için çok çeşitli teknolojik donanıma sahip " dedi. "Başka bir gemi olan Türkmenistan, yol kenarında bir demirleme emri bekliyor “ 3 bin tondan fazla patates ile yüklenecek"dedi.

Rapora göre, gemiler nihai hedef Türkmenbaşı Uluslararası liman olduğunu.

Genel Müdür, limanın "Türkmenistan'dan girişimcilerle karşılıklı yarar sağlayan ekonomik temasları genişletmeye devam edeceğini" söyledi.

” Geçen yıl, özellikle, Türkmenistan'dan 2 milyon tondan fazla petrol ve petrol ürünü sevk edildi " diyen Hydyrov, 2020'te limanın Türkmen petrol ürünlerinin aktarma hacimlerini önemli ölçüde artırmayı beklediğini de sözlerine ekledi.

Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan Makhachkala Uluslararası Ticari liman, Hazar Denizi'ndeki Rusya'nın tek yıl boyunca açık limanıdır.

Kaynak: nCa News Bulletin