Türkmenistan, Özel Turizm İşletmelerine Sayıları artıyor.

07 Kasım 2019

Türkmenistan'da şu anda 37 özel turizm işletmesi var. Bazıları yakın zamanda özelleştirilen işletmelerdir. Özelleştirilen işletmelerin tümü isimlerini ve faaliyetlerini korumuştur.

Rysgal gazetesi, Sanayici ve Girişimciler Birliği'nin bir turizm departmanına sahip olduğunu ve Birlik bünyesinde oluşturulan Rowaç Syyahat girişiminin turizm sektöründe çalışan şirketlerin ticari faaliyetlerini koordine ettiğini belirtti.

Ulusal ekonominin özel sektörünün temsilcileri düzenli olarak yabancı ortaklarla yapılan toplantılara, uluslararası endüstri incelemelerine ve seminerlerine katılır; bunun amacı, iç turizm için modern yaklaşımları incelemektir.

Türkmenistan turizm endüstrisinin temsilcileri, Ekim ayında Singapur'da düzenlenen ITB Asia-2019 Uluslararası Fuarı, Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen TURURM EXPO JAPONU-2019, Japonya'da bir turizm geliştirme semineri ve Uluslararası Sergi ve Bilimsel Konferansta yer aldı. Turizm ve Seyahat Avaza Ulusal Turizm Bölgesinde yapıldı.

16 Ekim'de yayınlanan “Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği” başlıklı Türkmenistan yasasının yeni baskısında, Birliğin amaç ve hedeflerinin, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin konsolidasyonunu içerdiğini belirten bir makale var. Türkmenistan, faaliyetlerinin koordinasyonu, bu doğrultuda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine katılım.

Kaynak: nCa news bulletin