Türkmenistan ulusal markalı televizyonlar üretecek

23 Haziran 2020

Türkemnistan’da faaliyet gösteren ‘Aýdyň gijeler’ özel işletmesi, Smart TV platformlarını ve IP tunerlerini toplamaya ve test etmeye başladı. Müşterilere LCD ekran ve 4K Ultra HD ile 32 ve 42 inç "Tolkun" ve 55 inç "Zemin" marka TV’ler sunulacak.
Yeni tesis yılda yerli piyasa ve ihracata yönelik 100 bin TV üretecek. Çin’in Xin Hong Bo Ticaret Limited şirketinin teknolojisi kullanılarak monte edilir.
Yeni işletme Aşkabat'taki eski Turkmenkabel fabrikasının bulunduğu yere kuruldu. Bu bölge yeniden yapılandırıldı, ekipmanlar kuruldu, elektronik bileşenlerin montajı için temiz odalar ve diğer alanlar donatıldı. Plastik ürünlerin üretimi için üretim birimi, yerel hammaddelerden toplu detayların üretimini öngörmektedir. 130 kişiye iş istihdamı sağlandı.
«Aýdyň gijeler» özel işletmesi Türkmenistan’da elektronik ve elektrik endüstrisinin kurulması için devlet programı çerçevesinde ve yurt dışından ithal edilmekte olan ürünlerin yerini dolduracak üretim stratejisi kapsamında kurulan ilk işletmelerden biridir. Bu işletme, birçok alanda kullanılan LED lambalar, tepe ışıkları, sokak aydınlatması ürünlerinin üretimine başladı. Ülkenin eğitim kurumlarına bilgisayarlar ve tabletleri birleştirme çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni