Türkmenistan Uluslararası 25. Petrol ve Gaz Forumunu 28-29 Ekim 2020 tarihlerinde Sanal Ortamda Yapacak

20 Ekim 2020

Türkmenistan Petrol ve Gaz Kompleksi'nin çevrimiçi gazetesinin Cuma günü bildirdiğine göre, Uluslararası 25. Türkmenistan Petrol ve Gaz (OGT) Konferansı 28-29 Ekim tarihlerinde Aşkabat'ta çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Etkinlik, Türkmengaz (Türkmen Gazı) ve Türkmennebit (Türkmen Petrol) tarafından Türkmen Forum şirketi ile ortaklaşa düzenleniyor.

Rapora göre, konferans Türkmenistan'ın petrol ve gaz piyasasına en son gaz kimyası projeleri de dahil olmak üzere faaliyetlerinin tüm yönlerini kapsayan ayrıntılı bir genel bakış sunacak. Küresel petrol ve gaz şirketlerinden önde gelen uzmanlar sunumlar yapacak ve deneyimlerini paylaşacak.

Türkmenistan'ın devlet şirketlerinin başkanları ve temsilcileri ile önde gelen petrol ve gaz şirketleri, büyük uluslararası kuruluşlar ve finans kuruluşları konferansa katılmayı planlıyor.

Konferans sırasında, Türkmenistan'ın petrol ve gaz sektöründe halihazırda uygulanmakta olan kilit projelerin durumu hakkında katılımcıları bilgilendirmek ve deneyimlerini paylaşmak için sunumlar ve panel oturumları gerçekleştirilecektir.

Bu yılki panel oturumları "Gaz kimya sektöründeki eğilimler", "Türkmenistan'ın Hazar sahanlığındaki yatırım projeleri", "Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan" (TAPI) doğalgaz boru hattı, "Derin petrol arama ve gaz işlemede yenilikçi teknolojiler" ve" Petrol ve gaz sektöründe yeni yatırım projeleri" gibi konuları içerecek. 

Büyük petrol ve gaz iş forumu çerçevesinde, yabancı şirketlerin temsilcileri, Türkmenistan'ın petrol ve gaz kompleksi başkanlarıyla bir araya gelerek kilit konuları görüşme ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği kurma fırsatına sahip olacak.

OGT, Türkmen devlet kuruluşları ile uluslararası petrol ve gaz şirketleri arasındaki uluslararası ortaklıkları teşvik etmeyi amaçlayan yıllık bir iş toplantısıdır.

Kaynak:NCA Bulletin