Türkmenistan Uluslararası finans kuruluşları ile işbirliği güçlendirilecek

15 Haziran 2020

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında video konferans yöntemiyle Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ülkedeki özelleştirme hamleleri, uluslararası ve bölgesel finans kuruluşları (bankalar) ile işbirliğinin geliştirilmesi, sanayi sektörünün çeşitlendirilmesi konuları ele alındı.
ULUSLARARASI VE BÖLGESEL FİNANS KURULUŞLAIR İLE İŞBİRLİĞİ
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, 2020-2025 yılları için Türkmenistan Dış Ekonomik Faaliyetini Geliştirme Programı'nın uygulanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bunun için Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası dahil olmak üzere uluslararası finans kuruluşları ve bankalar ile ortaklıkların yoğunlaştırılması için çalışmalar devam etmektedir.
Bu bağlamda, ülkenin ihracat kapasitelerini arttırmak ve özellikle tarım ve gıda üretimi alanlarında Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Birliği üyesi şirketler tarafından yürütülen projelere yabancı yatırım çekmek için etkili adımlar atılmaktadır.
Dünya Bankası ile işbirliğini genişletmek ve yeni bir seviyeye getirmek için, ilgili yerel yapıların katılımıyla uygun bir strateji geliştirmeye başlanması önerilmektedir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni