Türkmenistan Uzynada petrol yatağında arama çalışmaları devam ediyor

06 Aralık 2019

Türkmenistan'ın batısında yeni umut verici petrol ve gaz sahalarının araştırılması devam ediyor. Güney Uzynada Meydanı'nda, Turkmenneft şirketler grubunun petrolcüleri ile eşzamanlı olarak, Türkmengeoloji şirketler grubunun uzmanları tarafından arama çalışmaları yürütülmektedir. 

Şu anda, 6.500 m'lik bir derinliğine sahip bir keşif kuyusunun inşası için hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Sismik çalışmalar sonucunda belirlenen alan büyük Sondaj için hazırlanmıştır.

Büyük hammadde rezervlerine sahip bir sanayi kuyusu, 7000 m'den fazla bir tasarım derinliğine kadar açılmış olan alanda işletilmiştir. ayrıca, Turkmengeologiya devlet Kurumu'nun birimleri son aşamada Uzynada-8 kuyusunu deliyor.

Buna ek olarak, uzynad bölgesinde 9000 m derinliğe sahip birkaç kuyunun delinmesi planlanmaktadır. Petrol ve gaz potansiyelini belirlemek için burada daha düşük kırmızı renkli bir Pliyosen yatağı keşfedilecektir.

Yeni mevduatların araştırılması ve geliştirilmesi, Petrol ve gaz üretimindeki artış, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un yerli yakıt ve enerji kompleksine yönelik öncelikli görevler arasındadır.

Kaynak: nCa news bulletin