Türkmenistan ve Kore cumhurbaşkanları Kiyanly polimer tesisini ziyaret ettiler

19 Nisan 2019

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov ve Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Perşembe günü, Koreli şirketler tarafından yürütülen bir konsorsiyum tarafından inşa edilen bir mega proje olan Hazar'daki Kiyanly polimer fabrikasını ziyaret etti.

Yerel ortaklara ek olarak, konsorsiyumda LG International Corp ve Kore'nin Hyundai Mühendisliği ve Japonya'nın Toyo Mühendisliği yer aldı.

Türkmen cumhurbaşkanı, Koreli firmaların Türkmenistan milli ekonomisinin gelişimine katkısına övgüde bulundu. Koreli şirketlerin Türkmen pazarındaki varlığının artmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ettiler.

Başkan Moon Jae-in, projede Kore'nin 124 küçük ve orta ölçekli girişiminin yer aldığını söyledi. Koreli şirketler ayrıca, 230 Türkmen uzmanının eğitim aldığı kaynak teknolojileri ve elektrik işleri için bir eğitim merkezi açtılar.

Kore cumhurbaşkanı, Kiyanly'deki kompleksin sadece potansiyelinin büyük olmadığı, sınır tanımadığı iki taraflı ekonomik işbirliğinin başlangıcı olduğunu söyledi. Ve bu potansiyelin yalnızca Türkmenistan'ın doğal kaynaklarında değil, aynı zamanda katma değeri yüksek ürünler üreten endüstriler yaratan gaz kimya endüstrisinin çeşitlendirilmesinde de bulunduğunu söyledi.

Dahası, ülkede Avrasya'nın bir ulaşım merkezi kurma fikri ilerliyor. Bu, Orta Kore ülkeleriyle işbirliğinin ve Avrasya kıtası ile iletişimin güçlendirildiği Kore'nin yeni kuzey politikası ile birleştirildiğini vurguladı.

Başkanlar, boru, plastik kap, halı, ip, sicim ve diğer birçok ürünün yapıldığı tekstil iplikleri dahil olmak üzere tesisin ürettiği polimer ürünlerine baktılar.

Kiyanly tesisi, hammadde olarak 5 milyar metreküp doğal gaz kullanıyor ve 386000 ton yüksek yoğunluklu polietilen ve 81000 ton polipropilen üretiyor. Üretim döngüsünün tamamlanmasından sonra 4,5 milyar metreküp boru hattı kalitesinde gaz, Türkmenistan'ın gaz dağıtım sistemine geri gönderildi.

Tesis Japonya, Kore Cumhuriyeti, ABD, İngiltere, Belçika, Almanya, Danimarka ve diğer Avrupa ülkelerinde satın alınan ekipmanlarla donatılmıştır. Dört ana teknolojik tesisattan oluşur: gaz ayırma, etan işleme, polietilen ve polipropilen üretimi. Tüm işlemler otomatiktir ve merkezi yönetime tabidir.

Kiyanly'deki gaz kimyasal kompleksindeki polimerlerin üretimi, en son teknolojiler temelinde gerçekleştirilir; ayırt edici özelliği, hammaddelerin her türlü safsızlıktan benzersiz şemalara göre saflaştırılmasıdır. Özellikle, COREFLUX ™ teknolojisi, metan, etanın doğal gazdan verimli bir şekilde çıkarılmasını sağlayan gaz ayırma tesisinde, ayrıca yaygın olarak kullanılan "asit gazları" ve cıva kirlerinden temizleme maddelerinin temizlenmesini sağlayan gaz ayırma tesisinde kullanılır. Dünya çapında.

Yardımcı sistemlerin kurulumunda - deniz suyunun alımı ve demineralizasyonu, endüstriyel suların kullanımı, arıtılması ve geri dönüşümü, buhar, hava ve azot üretimi, yangın güvenliği vs. gibi ileri mühendislik çözümleri bulunmaktadır. Kompleks kesintisiz bir şekilde gazdan gelen elektrik ile beslenmektedir türbin jeneratörü. Kimyasal reaktiflerin depolanması ve bitmiş polimer ürünlerinin depoları inşa edildi.

Bugün bu işletme, dünyanın en büyük gaz kimyasal tesislerinden biridir. Toplamda, inşaat şirketleri, malzeme ve ekipman üreticileri de dahil olmak üzere, bu projenin uygulanmasında 120'den fazla Koreli şirket yer aldı. En yoğun inşaat döneminde burada 13 bin kişi çalıştı.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdymuhamedov Kararı uyarınca, Kasım 2014'te başlatılan ve Eylül 2018 sonunda tamamlanan proje. Başarılı operasyonel testlerden sonra, Kiyanly'deki polimer tesisi müşteriye teslim edildi - Türkmengaz Devlet Endişesi. Şu anda, Hyundai Engineering, tesisin güvenilir şekilde çalışmasını sağlamak için danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Bitkinin düşük basınçta etilen polimerizasyonu ile elde edilen yüksek yoğunluklu polietilen olan Türkmenistan için yeni bir ürünün üretiminde uzmanlaştığı özellikle vurgulanmalıdır. Küresel petrol ve gaz kimya endüstrisinde en yaygın üç olan Innovene ™ S teknolojisini kullanır. Lisans, BP, ICI ve BASF gibi devlerden edinilen kimyasal işletmeleri içeren en büyük uluslararası şirketlerden biri olan INEOS Technologies (UK) tarafından verilir. Bu arada, bu Orta Asya'daki INEOS Technologies'in ilk Innovene ™ S lisansıdır.

Şirket, yüksek sıcaklıkta polimerik malzemeye çeşitli katkı maddeleri ve dolgu maddeleri sokularak elde edilen yedi tip polietilen ve beş tip polipropilen üretmektedir. Bileşim olarak adlandırılan bu işlem, bir polimer ürününün bir dizi temel özelliğini değiştirmeyi mümkün kılar.

Son on yılda, dünyada çeşitli nedenlerden dolayı polipropilen ve polietilen talebi sürekli artmaktadır. Bu polimerler kolayca işlenir, benzersiz özelliklere sahiptir - hafiflik, dayanıklılık, yüksek sıcaklıklara dayanıklılık, yenilikçi teknolojiler sayesinde uygulamalarında gittikçe daha fazla yeni alan vardır.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdymuhamedov tarafından yürütülen "açık kapılar" politikası ve karşılıklı yarar sağlayan uluslararası işbirliği, ulusal ekonominin yüksek büyüme oranları, sanayi sektörünün gelişmesi için büyük ölçekli programlar, uygun bir yatırım ortamı yabancı iş çevreleri ve yaygın olarak dünya deneyiminin birçok alanda öncelikle katılımıyla, ileri teknoloji ve ileri teknoloji endüstrileri.

Bunun açık bir kanıtı, Kiyanly'deki gaz ve kimyasal kompleks için inşaat projesinin, Avrupa ve Avrasya'daki 2014 yılında finanse edilen en iyi on projeden biri olarak TXF organizasyonu (Birleşik Krallık) tarafından özel bir ödül kazanmasıdır. ihracat kredisi acenteleri.

Türkmenistan Dış Ekonomik İşler Bankası tarafından Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası, Kore İhracat-İthalat Bankası ve Japonya, Almanya, Fransa, Kore, Çin’e katılan finansal kuruluşların birliği ile imzalanan anlaşmaların toplamını, Bu projeyi finanse etmek için İtalya, Avusturya ve İsviçre 2, 5 milyar ABD dolarının üzerindedir.

Bütün bunlar canlı bir şekilde, büyük küresel iş dünyasında Türkmenistan ile yatırım ve teknolojik işbirliğine olan aktif ilgiyi ve hazırlığı göstermektedir; bu da ülkemizde iyi bir güvenirlikle güvenilir, istikrarlı ve sorumlu bir ortak olarak güvene işaret etmektedir.

kaynak: nCa news bulletin