Türkmenistan ve Özbekistan ilk İş Konseyi Toplantısını yapacak

11 Mart 2019

6 Mart'ta Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası, Özbekistan Büyükelçisi Akmaljon Kuchkarov ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orazmyrat Gurbannazarov'un bir toplantısına ev sahipliği yaptı. 

Toplantıda, Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev ile Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov arasında kurulan sıcak ve gizli diyalogun, çeşitli alanlarda ikili işbirliğinin arttırılması için yeni fırsatlar açtığı kaydedildi.

Bunun açık bir kanıtı, 23 Nisan 2018 tarihinde yapılan zirvenin ardından anlaşmanın imzalandığı yeni bir işbirliği platformu - Özbekistan - Türkmenistan İş Konseyi'nin oluşturulması.

Yeni kurulan format çerçevesindeki faaliyetlerin, iki ülkenin ticari toplulukları, ortak konferans ve sergilerin organizasyonu ile karşılıklı ticaretin kapsamlı bir şekilde desteklenmesi arasında verimli işbirliğini daha da güçlendireceği vurgulandı.

Toplantıdan sonra, taraflar İş Konseyi'nin ilk toplantısının gündeminde ve diğer önemli yönlerinde hemfikir olmuşlar ve etkinliğin mümkün olan en erken zamanlaması ve yeri konusunda anlaşmaya varmışlardır.

Kaynak: nCa News Bulletin