Türkmenistan, World Expo-2020'ye katılmaya hazırlanıyor

05 Aralık 2019

Türkmenistan heyeti, Afrika, Orta Doğu ve Güney Asya bölgelerinde ilk kez düzenlenecek olan World Expo-2020 uluslararası fuarında katılımcılarla Dubai'de bir araya geldi.
Heyete, Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Orazmyrat Gurbannazarov başkanlık etti. Türkmen Bakan, World Expo-2020 Genel Müdürü Najib Mohammed Ali ile yaptığı toplantıda, World Expo-2020 yönelik konuları görüştü.
Yerli Tekmil firması, Türkmenistan milli standını hazırlamaktadır. Türkmenistan’ın ulusal sembolleri standığ dış dekoruna yansıtıldı. Binanın duvarlarından biri, elli metre genişliğinde, ülkenin doğal ve tarihi mekanlarını, muhteşem deniz manzaralarını ve Hazar incisi Avaza'yı, muhteşem mimari toplulukları ve endüstriyel devleri sergileyen LED ekranlardan yapılacak. Ulusal standın alanı 1581 metrekare olacak. İş forumları ve toplantılar için imkanlar oluşturulacak.
Dubai EXPO 2020 Fuarı, “Akılları birleştiriyor, geleceği yaratıyor!” sloganı altında gerçekleşecek. Tahminlere göre, altı ay içinde şehre yaklaşık 25 milyon misafir gelecek.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni