Türkmenistan’a yeni Kamaz araçlar geldi

11 Aralık 2019

Rusya’ya bağlı Tataristan’da bulunan Kamaz şirketinin ürettiği araçların bir partisi Türkmenistan’a getirildi. Türkmenistan ile Tataristan arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2 bin civarında çeşitli araçların aşamalı olarak tedarik edilmesi öngörülmektedir.
Aşamalı olarak temin edilen araçların bir partisi daha getirildi. Uluslararası Türkmenbaşı deniz limanına damperli kamyonlar, vardiyalı araçlar, gaz tankerleri, mikser kamyonları ve diğer donanım türlerindne oluşan 110 araç geldi.
Bu araçlar Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı, İnşaat ve Mimarlık Bakanlığı, Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı’na bağlı Türkmensanayi ve Türkmeniletişim, Su Komitesi, Türkmenjeoloji Devlet Kurumu, Türkmenkimya Devlet Kurumu, Türkmenbaşı Petrol Rafinerisi ve diğer kurumlara dağıtılacak.
Özellikle, bu yıl Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı Türkmenawtoulaglary Ajansı, anlaşmanın bir parçası olarak Tataristanlı ortaklardan 200 ağır vasıta aracı aldı. Bu yılın sonuna kadar 20’den fazla özel ekipman alınması planlanmaktadır.
2008-2018 yıllarında Türkmenistan’a Kamaz menşeli araçların 9 binden fazlası satın alındı. Aşkabat, Balkanabat, Mari ve Türkmenabat kentlerinde Kamaz şirketinin bayilikleri faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni