Türkmenistan’da 35 çeşit cam üretimi yapılıyor

28 Temmuz 2020

Tepe Türkmen Türk şirketi tarafından Türkmenistan’da inşa edilen Cam ve Cam ürünleri fabrikası, çeşitli cam ürünleri üretimi ile ülkenin ihtiyacını gidermektedir. Yerel basında yer alan habere göre, Türkmen Cam Ürünleri Fabrikası’nda 35 çeşit cam şişelerin üretiminin gerçekleştiği kaydedildi.
Yüksek teknolojili bu fabrikanın ülkenin cam şişe ihtiyacını karşıladığı belirtiliyor. Yaz mevsiminin başlangıcından bu yana, meyve ve sebzelerin hazırlanması ve konserve edilmesi ve içecek üretimi konusunda uzmanlaşmış şirketlerin siparişleri ile 5.5 milyondan fazla cam kap üretildi.
Cam kap üretimi atölyesi fabrikanın otomatikleştirilmiş atölyelerinin birisidir. Geri kazanım fırını ve farklı kapasitelerde üretim hatlarına sahip iki cam şekillendirme makinesi bulunmaktadır. Uzaktan kumandalı ekipmanlar erimiş camı keser, camları kalıplar, kaliteyi kontrol eder ve ambalaj üretmektedir. Atölyede 35 ila 50 çeşit cam eşya, yanı sıra 0,5 ila 3 litre hacimli tıbbi şişe ve kapların üretiminde uzmanlaşmıştır.
Atölyenin tüm ürünleri yerel hammaddeden üretilmektedir. Her gün 60 binden fazla cam kavanoz ve 50 binden fazla şişe üretimi yapılmaktadır.
Tepe Türkmen İnşaat ve Ticaret A.Ş tarafından inşa edilen ve 14 Şubat 2018 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı ve TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen Türkmen Cam Ürünleri Fabrikası, Türkmenistan'ın ilk cam üretim tesisidir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni