Türkmenistan'da "Business Turkmenistan" İletişim Alanında Faaliyet Yürütme Ruhsatı Aldı

20 Ekim 2020

Türkmenistan, otomatik elektronik veri tabanları oluşturmak ve bu alandaki yetkili girişimcileri özel işletmeleri çekmek için aktif çalışmalar yürütmektedir.

Türkmenistan'ın Bazı Faaliyet Türlerinin Ruhsatlandırılmasına İlişkin Kanun uyarınca, Türkmenaragatnaşyk (Türkmen İletişim) Ajansı tarafından haberlerin hazırlanması ve yayınlanması da dahil olmak üzere Türkmenistan'da iletişim alanında faaliyetler yürütmek üzere "Business Turkmenistan" online yayın yapma yetkisi de aldı.

BT, Alexa'nın Türkmenistan'daki en popüler 10 web sitesi listesinde yer alıyor ve Türkmentelekom'un sunucusunda barındırılan web siteleri arasında ilk sırada yer alıyor. Yerel ve yabancı medya, devlet kurumlarının resmi web siteleri ve uluslararası kuruluşlar, sürekli olarak haber kuruluşunun yayınlarına atıfta bulunmaktadır.

Türkmenistan'daki lisanslar, ilgili devlet kurumu tarafından her lisanslı faaliyet türü için ayrı ayrı verilir. Türkmenistan'ın Bazı Faaliyet Türlerinin Ruhsatlandırılmasına İlişkin Kanun 2008 yılında yürürlüğe girerken, kanunda geçen yıl 30 Kasım'da değişiklikler yapılmıştı.

Kaynak:NCA Bulletin