Türkmenistan'da deterjan ve polipropilen konteyner imalat işletmeleri açıldı

25 Mart 2019

Özel sektörün iki endüstriyel tesisinin açılış töreni - deterjan ve polipropilen kap üretimi için modern işletmeler Akhal velayat'ın Ak Bugday bölgesinde gerçekleşti.

Akhal Vali Yardımcısı ve milletvekili Serdar Berdimuhamedov, Sanayiciler ve Girişimciler Birliği temsilcileri, yerel makamlar, yaşlılar, gençler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlamalar sırasında, mevcut tesislerin hizmete alınmasının canlı bir hizmet olduğu belirtildi. Bu açılış, Ülkenin sosyo-ekonomik gelişme programının başarılı bir şekilde uygulandığının kanıtı.

En önemli yönü, iç piyasada ve küresel pazarlarda büyük talep gören çeşitli tipteki kimyasal ürünlerin üretimi için modern tesisler oluşturarak, ithal-ikame ürünlerin hacmini arttırma görevlerinin yerine getirilmesidir. modern teknolojilerin sadece ürün kalitesini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda çevresel refahı korumayı da amaç edinmiştir.

Yeni binalardan bir yılda 50 ton deterjan üreten bir kuruluştur. Yerel bir inşaat şirketi tarafından inşa edilen bir endüstriyel tesis bölgesinde, Türkmenistan, Türkiye, Hindistan, Çin, Almanya, Danimarka ve Malezya'dan gelen hammaddelerin kalitesini ve nihai ürünleri kontrol etmek için merkezi bir laboratuvar bulunmaktadır.

Teknolojik parametrelere uygun olarak şirket birkaç aşamada hammaddelerin saflaştırılmasını, üretilen karışımın gerekli maddelerle süzülüp zenginleştirilmesini sağlar. Üretime yönelik su ve doğal gaz, özel tesisat yardımı ile temizlenir ve tekrar kullanılır, böylece çevreye zarar verilmez. İşin tamamı bilgisayarlı. Kompleks, ileri teknolojiler, modern pompalama tesisleri, filtreler, önde gelen Avrupalı ​​ve Amerikalı şirketlerden gelen diğer ekipman türleri ile donatılmıştır.

Bugün, bu şirket bölgedeki en büyük deterjan üreticisidir ve yalnızca iç pazara yüksek kaliteli ürünler sunmaz, aynı zamanda ihraç eder.

Yeni binaların arasında yeni binalar, 300 kg ila 3 ton yükleme kapasitesine sahip büyük boyutlu dara polipropilen kumaş üretimi için “Bir Dünýä”. Sayıları iki katına çıkma ihtimaliyle yılda bir milyon torba kapasitesine sahip olan kompleks, yerli ve yabancı tüketicilere kuru dökme gıda ve gıda dışı ürün ve malzemelerin depolanması ve taşınması için yüksek kaliteli ürünler sağlayacaktır.

Toplam 15.700 metrekarelik alana sahip olan şirket, en son teknoloji ile donatılmıştır ve modern Avusturya ekipman markası Starlinger ile donatılmıştır. Yumuşak kapların üretimi için ana hammadde (yüzde 95), nihai ürünün maliyeti ve kalitesi üzerinde olumlu bir etkisi olan Türkmenbaşı petrol rafinerileri kompleksi tarafından tedarik edilmektedir.

Kaynak: nCa News Bulletin