Türkmenistan’da e-devlet hizmeti

02 Aralık 2019

Türkmenistan’da dijital ekonomiye geçiş hızlandırılarak, e-devlet hizmeti için bir portal geliştirildi. Sözkonusu portal, Türkmentel-2019 Uluslararası Haberleşme Fuarı kapsamında tanıtıldı.
Bu e.gov.tm portali kamu hizmetlerinin vatandaşlara ve işletmelere elektronik ortamda sunulması için geliştirilen bilgi sistemidir. Yetkili bir kullanıcı, resmi internet hizmetleri portali üzerinden banka kartlarının resmi bilgileriyle İnternet, sabit hat ve mobil iletişim, IP-televizyon, demiryolu veya uçak bileti ve diğer hizmetler için fatura ödeyebilir.
Yakın gelecekte, hizmet listesi türe ve sektöre göre genişleyecektir. Onların listesi bilgi, iletişim ve reklam gibi faaliyet alanlarını içerecek. Ayrı bir kategori eğitim ve kültür alanlarını temsil etmektedir. "Sağlık" bölümünü içermektedir.
Burada girişimcilik faaliyetlerinden sosyal yönlere kadar pasaport, sicil, vizeler, ehliyet, emekli aylıkları ve sosyal yardımların, vergilerin, istihdamın ve diğerlerinin kaydı için online başvuruda bulunma imkanı sağlanacaktır. Ziyaretçilerin siteye kolaylık sağlayabilmesi için portal Türkmence ve Rusça olarak geliştirilmiştir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni