Türkmenistan'da Güvlyduz Fabrikası Üretimi Artıracak

18 Ekim 2019

Türkmenistan'ın önde gelen işletmelerinden biri olan Güvlyduz fabrikası, bu yılın ilk 9 ayında 71.745 ton tuz üretti. Şirket ayrıca 63.760 ton granül tuz üretti.

Balkan’ın Türkmenbaşı afetinin Guvlymayak köyünde bulunan girişim, 1990’larda 100. yılını kutladı. Uzun süredir tuz rezervlerinin kesilmediği bir işletmede, nüfusa yüksek kaliteli sofra tuzu sağlamak için göreceli çalışmalar sürdürülmektedir.

Uzmanlara göre, tuzun saflığı% 98'dir. Bu rakam, tuzun 5-6 ay boyunca depolanmasından sonra% 99'a ulaşıyor. İşletme, iyotlu sofra tuzu üretiminde tüketicilerin taleplerini göz önünde bulunduruyor.

Hazar sahilinde bulunan tesis, bitmiş ürünleri torbalara ve diğer konteynerlere paketliyor. Sofra tuzu ve teknik tuz için talep yüksektir. Sonuncusu tekstil ve ilaç endüstrisinde, sondaj kulelerinde ve buhar kazanı odalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Güvlyduz fabrikası, üretimi iyileştirme konusuna özel önem veriyor. Tesis yakın zamanda yeni bir tuz üretim atölyesi görevlendirdi. Dana Gurluşyk özel teşebbüsü tarafından yapılan atölye, Türk makineleri ile donatılmıştır. Yeni atölye yılda en az 40 bin ton yemeklik tuz ve 2,5 bin ton tablet teknik tuz üretecek. Tuz tabletleri, yağ ve su borularının temizliğinde kullanılır.

Yeni atölye tamamen faaliyete geçtiğinde, bitmiş ürünler 0,5, 1 ve 1,5 kg'lık plastik kovalarda, kağıt torbalarda ve diğer kaplarda paketlenecektir.

Kaynak: nCa news bulletin, Business Turkmenistan