Türkmenistan'da Hayvancılık ve Kümes Çiftlikleri özelleştirildi

16 Şubat 2019

HAYVANCILIK VE KÜMES ÇİFTLİKLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ
Finans, maliye ve bankacılıktan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Goçmurat Muradov, Ahal, Lebap ve Mari vilayetlerinde hayvancılık çiftliklerinin inşa edilmesi, Balkan ve Mari vilayetlerindeki kümes hayvancılık çiftliklerinin özelleştirilmesi yönünde hazırlanan kararnameler hakkında bilgilendirdi.
Türkmenistan’ın 2019-2025 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programı kapsamında bir dizi yatırım projelerinin hayata geçirilmesi ve devlete ait tesislerin özelleştirilmesi öngörülmektedir. Bu bağlamda, Türkmen Lider hazırlanan kararnamelere imza attı.
4 HAYVANCILIK ÇİFTLİĞİ ÖZELLEŞTİRİLDİ
Türkmen Lideri’nin Kararı kapsamında Ahal, Mari ve Lebap vilayetlerinde Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyeleri tarafından inşa edilmekte olan 4 hayvancılık çiftliği inşa etmekte olan firmalar devredildi. Bu hayvancılık çiftliklerin inşasının Aralık 2020 tarihinde tamamlanması öngörülmektedir.
KÜMES HAYVANCILIK ÇİFTLİKLERİ ÖZELLEŞTİRİLDİ
Devlet Başkanı diğer bir Karara daha imza atarak, Türkmenistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı tarafından Balkan ve Mari vilayetinde inşa eden kümes hayvancılık çiftliklerini Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nin üyelerine doğrudan (hedefli) satışlar yaparak, özelleştirilmesine izin verildi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni