Türkmenistan'da Hoşwagt firması Ürün Yelpazesini genişletiyor

18 Temmuz 2019

Türkmenistan'ın Mary velayat merkezli Hoşwagt şirketi, Altyn Baş markası ile ürün yelpazesini çeşitlendirmektedir.

Bu ticari marka altında 5 çeşit kahve vardır - sert kahve, fındıklı, kapuçinolu, süt aromalı, sıcak çikolata. Altyn Baş ayrıca tatlı sırlı buğday, sırlı pirinç, patlamış mısır (mısır gevreği), çubuk cipsleri, ekşi krema ile soğan aromalı piramit cipsleri, barbekü, kırmızı biber, peynir aromalı ortak buğday-mısır içerir.
 
Ayrıca Ahududu, tarçın, limon, yabani meyveler ve düz beyazın tadı olan Altyn Baş krakerlerinin ve çok renkli rafine şeker üretimine başladı.

Hoşwagt çeşitli şekillerde yeni ürünler sunar - biftek aromalı mısır çubukları, soğanlı, ketçaplı, sütlü ve peynirli. Deniz tuzu, barbekü, sosis ve peynir - tadı 4 lezzetleri vardır.

Şirket başkanı Maksatmurat Gurbanmuhamedov, “Ülkemiz, gıda bolluğu yaratmaya, yeni ithal türevi ürünlerin üretiminde uzmanlaşmaya, dünya pazarlarında rekabet edebilmelerine olanak sağlayan girişimcilik faaliyetlerini destekliyor” diyor.

Halen Altyn Baş markası altındaki ürünler Afganistan'a gönderiliyor ve yakın gelecekte Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından satın alınacaklar.

Kaynak: nCa news bulletin