Türkmenistan'da İnşaat Malzemeleri üretimi artıyor

04 Şubat 2020

Türkmenistan'da yapı malzemeleri üretimi, inşaat sektörünün temel dinamiği olarak gelişmektedir. Bu süreç, ithal ikamesi programlarının uygulanması ve ülkedeki ihracat odaklı ürünlerin artması ve endüstride önemli yatırımların çekilmesiyle kolaylaştırılmaktadır. Bu, 3 Şubat'ta Türkmenistan için bir köşe yazarı Valentin Trapeznikov tarafından belirtildi.

- 2007 ile karşılaştırıldığında, çimento, prefabrik betonarme yapılar, duvar malzemeleri, metalik olmayan yapı malzemeleri ve kayrak üretimi iki kattan fazla ve düz cam üretimi için 6.5 kat büyüme kaydedildi " dedi.

Haber, CentralAsia Trapeznikov ile yaptığı röportajda, yapı malzemeleri üretiminde büyüme için başka önemli bir neden açıkladı.


- Abartı olmadan, son yıllarda Türkmenistan büyük bir şantiyeye dönüşüyor-ülkenin tüm bölgelerinde üretim ve sosyal tesisler inşa ediliyor. Örneğin, geçen yıl “şehirde şehir” projesi açıklandı - Aşkabat şehri. Akhal velayat'ın yeni idari merkezinin inşaatı yapılmaya başlandı. Konut inşaatı hızlandırılmış bir tempoda devam ediyor. Bütün bu projeler muazzam kaynaklar ve yapı malzemeleri hacimleri gerektirir. Bu nedenle, Türkmen yapı malzemeleri endüstrisi şu anda “iki cephede” çalışıyor - hızla büyüyen iç talebi karşılamak ve dış pazarları geliştirmek için çalışmalar yapılıyor.

Kaynak: nCa news bulletin