Türkmenistan'da İthal İkamesi Politikası Kapsamında Yün İplik Üretimi Yapıyor

20 Ekim 2020

Türkmenistan, devlet desteği sağlamak ve ülkedeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri canlandırmak için hedefe yönelik önlemler alıyor. Halihazırda Türkmen girişimcilere verilen temel görevlerden biri ithal ikameci ürünlerin üretimini artırmaktır.

Rysgal gazetesinin Pazartesi günkü sayısına göre, Kerwenler Bireysel İşletmesi bu yılın Nisan ayından bu yana onlarca ton yün iplik ve yaklaşık altı bin metre halı ürünü ve yatak örtüsü üretti.

Şirketin yeni Yün İplik ve Tekstil üretim tesisi, yüksek kaliteli koyun yününden polyesterle karıştırılmış yün ipliği ve yün ipliği üreten bir iplik ve dokuma fabrikasından oluşmaktadır. Şirket ayrıca, Türkmen halılarının üretimi için % 100 yünden yüksek kaliteli iplik üretimini de başlattı.

Dokuma atölyesi çeşitli boyutlarda kilim ve yatak örtüleri, yüksek kaliteli yün ve yarı yün battaniyeler üretmektedir. Atölye, ayda 13.000 metre, yılda 156.000 metre ürün üretmek üzere tasarlanmıştır. İşletme ayrıca ayda 7.500 yün battaniye ve yılda 90.000 yün battaniye üretme kapasitesine sahiptir.

Şirketin ürünleri şu anda ülkenin başkentindeki ve bölgelerindeki perakende satış noktalarına tedarik edilmektedir. Şirket gelecekte ürün gamını ve ihracatını artırmayı planlamaktadır.

Kaynak:NCA Bulletin