Türkmenistan’da konut inşaatı

12 Ağustos 2020

Türkmenistan genelinde konut inşaatı hızla devam ediyor. Ülkenin iş dünyası temsilcilerinin inşaat sektörüne ağırlık vermesi sonucunda bir çok projeye imza atılmaktadır.
Özel firmaların inşaat sektörüne aktif katılımı sonucunda Türkmenistan’ın kuzeyinde Daşoguz kentinde konut inşaatı oranında önemli bir artışa neden olmuştur. Burada, 4 adet daha yüksek konforlu apartman binasının inşaatı, özel girişimin uzmanları olan Şirin Ay firması tarafından başlatılmıştır. Şehrin orta kesiminde Mahtumkuli Caddesinde inşa edilecek olan konut 136 daireden oluşacak.
İlave hizmet odaları da dahil olmak üzere yeni geniş dairelerde konforlu bir konaklama için gerekli tüm koşullar yaratılacaktır. Evlerin bitişiğindeki arazi çevre düzenlemesi yapılacak, çocuk oyun alanı, aile kutlamaları için yer ve bahçe, otopark yapılacak. Şu anda, ülkenin kuzey bölgesinin idari merkezinde çeşitli amaçlar için konut kompleksleri ve ilgili nesneler inşa ediliyor. Yeni binaların büyük bir kısmı, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyeleri olan yerel işletmeler tarafından yapılmaktadır. Bu işbirliği ülkede kamu-özel sektör ortaklığının etkili bir modelini oluşturdu.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni