Türkmenistan'da Kümes Hayvancılığı Sektörü Çok Hızlı Gelişiyor

18 Kasım 2020

Yaklaşan büyük tatilin arifesinde Türkmenistan'ın Tarafsızlığının 25. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde tavuk eti üretimi için modern bir kümes hayvanı kompleksinin açılış töreni Geokdepe ilçesinde gerçekleşti.

Bölgenin yöneticileri, Sanayici ve Girişimciler Sendikası ve bölge sakinlerinin temsilcilerinin katılımıyla yapılan kutlamalarda, ülkede gıda bolluğunun sağlanmasının, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov!un sürekli olarak uyguladığı sosyo-ekonomik politikaların önceliklerinden biri olduğu kaydedildi. .

Tarımsal işleme sektörünün ve gıda endüstrisinin yoğun gelişimi için alınan etkili önlemler, ulusun liderinin modern bir tarımsal-endüstriyel ve sosyal altyapı oluşturmak için yönlendirdiği sağlam yatırımlar olumlu sonuçlar veriyor.

Bunun canlı bir örneği, hububat, pamuk ve diğer tarımsal ürünlerin toplanmasına ilişkin sorumluluklarının başarıyla yerine getirilmesi nedeniyle 2019'da ülkenin en iyi ilçesi yarışmasının galibi olan Geokdepe İlçesi'dir.

Bugünün önemli olayı, ülkenin tüm bölgelerinde ithal ikame ürünlerinin üretimi için inşa edilen Devlet Programının başarılı bir şekilde uygulanmasına yönelik bir başka önemli adım olan büyük canlı hayvan, kümes hayvanı ve sera komplekslerinin devreye alınmasıdır.

Burada tavuk gibi kümes hayvanlarının yetiştirilmesi için binalar var. Bu tesisteki tüm atölyeler tam otomatiktir ve üretim için gerekli olan özel ekipmanlarla donatılmıştır.

Ayrıca çalışan işçiler için uygun çalışma ve dinlenme koşulları da yaratıldı.

Kümes hayvanı kompleksinin sahip olduğu modern ekipmanınlar bir yandan ürünlerin kalitesinin diğer yandan işletmenin karlılığının artırmasına neden olmaktadır.

Kutlamaların şenlikli atmosferi, yaratıcı ekiplerin performanslarıyla da zenginleştirildi. Tesisin inşaatında en seçkin inşaatçılara değerli hediyeler takdim edildi.

Kaynak:NCa Bulletin