TÜRKMENİSTAN’DA METALÜRJİK SİLİSYUM ÜRETİMİ

15 Haziran 2020

Sanayi, inşaat ve elektrik enerji sektörlerinden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdılıyev, yerel hammaddelere dayalı metalurjik silisyum üretimi için Sanayi ve İnşaat Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Şu anda, söz konusu Bakanlık, aynı zamanda, zengin mineral ve hammadde yataklarına dayanan sanayi sektörünün geliştirilmesi için çeşitli projeler üzerinde çalışmaktadır.
Türkmenistan Sanayi ve İnşaat Sanayi Bakanlığı’nın Türkmendemirönümleri devlet işletmesinde çeşitli ürünler üretilmektedir. Bu ürünler ülke genelinde inşaat şantiyelerinde kullanılmaktadır. İşletmede üretilen metal ürünlerin mukavemeti ve kalitesi için kimyasal katkı maddeleri katılmaktadır.
Türkmenistan Sanayi ve İnşaat Sanayi Bakanlığı ile Bilimler Akademisi’nin Kimya Enstitüsü arasında ortak çalışmalar yapılarak, Kopetdağ'ın eteklerinde bulunan Mäne sahasından kuvars kumtaşı, demir karışımları ve petrol kokundan kimyasal katkı maddelerinin üretimi için pozitif sonuçlar elde edilmiştir.
Devlet Başkanı, yerli ağır sanayiyi geliştirmek için yapılan çalışmaların önemini vurguladı ve ilgili yetkililerden yerel hammaddelere dayalı talep edilen inşaat ürünleri üretme olasılıklarını daha fazla çalışma ve detaylandırma konusunda talimatlar verdi.
Gelecekte, yerel kaynakların aktif endüstriyel gelişimi ve yeni endüstrilerin oluşturulması, sadece ülkedeki çeşitli tesislerin inşaat hızını arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda yüksek kaliteli ürünlerin ihracatını da sağlayacaktır. Bu, inşaat sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesine ve ek işlerin yaratılmasına doğrudan katkıda bulunacaktır, bu da ulusal ekonomiyi daha da güçlendirecektir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni