Türkmenistan'da "Muhammet-Balkan" Tarafından Vilayetlere Otobüs Durakları İnşa Ediliyor

04 Eylül 2020

Ekonomik toplum "Muhammet-Balkan", ülkenin Balkan, Daşoguz, Lebap ve Meryem vilayetlarınde modern yolcu otobüsü durakları inşa ediyor. Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın 6 Şubat 2020 tarihli Kararnamesi uyarınca "Türkmenavtoulaglary" ajansının "Balkanavtoulag", "Dashoguzavtoulag", "Lebapavtoulag", "Maryavtoulag"'ler aracılığıyla toplumsal açıdan önemli olan bu proje hayata geçiyor.

Şantiyelerde, insanların sosyal ve yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik devlet politikasının uygulanmasının bir parçası olarak, en modern teknolojiler kullanılacaktır. Şu anda ülkenin dört bölgesinde aynı anda inşaat çalışmaları yürütülüyor.

Aşkabat'taki otobüs durakları yapımından geniş deneyime sahip "Muhammet-Balkan" uzmanları, karmaşık mimari özellikleriyle bilinen bu otobüs durakları için de projeler geliştirdi. İhale komitesi tarafından büyük beğeni toplayan projeler, modern en iyi uygulamaları ulusal mimari ilkelerle birleştiriyor. Böylelikle vilayetlerin idari merkezlerinde, yolcular için daha konforlu koşullar sağlanılması hedefleniyor.

Otobüs duraklarının kafeteryalar, bilgilendirme panoları, bilgi hizmetleri ve dijital teknolojiler de dahil olmak üzere gelişmiş en son iletişim sistemleri ile donatılması planlanmaktadır.

Kaynak:NCA Bulletin