Türkmenistan’da özel firma flamanlı iplik üretimi yapıyor

17 Haziran 2020

Türkmenistan’nda polipropilen flaman iplik üretimi tesis edildi. Ülkede Abrayly dostlar firması tarafından kurulmuştur. Balkan vilayetindeki Kıyanlı polimer fabrikasında üretilen hammaddeler kullanılarak çeşitli renk ve şekillerde yüksek kaliteli iplik üretilmektedir.
İplik üretimi, Avusturya’nın SML şirketinin modern ekipmanlarında gerçekleştirilir. Bitmiş ürünler, Alman ZwickRoell şirketinin ekipmanlarıyla donatılan laboratuvarlarında düzenli kalite kontrollerine tabi tutulur.
En son teknoloji, iplik üretiminin üst düzeyde ve kaliteli olmasına imkân sağlamaktadır. Şirket ISO 9001, ISO 10002, ISO 140001, ISO 45001 sertifikalarını aldı ve ürünleri Avrupa standartlarına uygun.
Çok flamanlı iplik, emniyet kemerleri, plastik borular, örgülü halatlar ve sapanlar, filtre kumaşları, halılar, çantalar ve yumuşak kapların üretiminde kullanılır.
Şirket, ortaklarla uzun vadeli ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler arayışındadır ve ürünlerinin ihracatını genişletmeyi amaçlamaktadır.
Halihazırda bu firma tarafından üretilen ürünler, Türkiye'ye ihraç edilmektedir, şirket Avrupa ülkelerine sevkiyat yapmak için görüşmeler yapmaktadır.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni