Türkmenistan’da özelleştirme: 35 tesis açık arttırmada

14 Ekim 2020

Türkmenistan’da özelleştirme çalışmaları hız kazanmaktadır. Ülkede birçok devlete ait işletmeler özelleştirilmektedir. Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı düzenli olarak bu alanda çalışmalar yaparak, devlet işletmelerinin özelleştirilmesini sağlamaktadır.
Bu defa Türkmenistan’da Rusça yayınlanan Neytralnıy Türkmenistan gazetesinde Maliye ve Ekonomi Bakanlığı tarafından 35 tesisin özelleştirilmesi için ilan yayınlandı. Bu ilanda Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı, Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı, Tekstil Sanayi Bakanlığı, Türkmengaz Devlet Kurumu, Türkmenhalı Devlet Birliği, Devlet Hammadde ve Emtia Borsası gibi devlet kuruluşlarına ait ticaret merkezleri, restoran, dükkanlar, depolar, seralar, ekmek fırını, makarno üretim işletmesi, hayvancılık tesisler, halı işletmesi ve diğer tesisler yer almaktadır.
28 Ekim 2020 tarihinde Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı’nda açık arttırma yapılarak, tesisler satışa çıkarılacak. Bu açık arttırmaya yerli ve yabancı firmalar da katılabilecek.
Not: • Ocak-Eylül aylarında 53 tesis özelleştirildi ve 126,1 milyon manat devlet bütçesine aktarıldı, devlet mülklerinin kiralanmasından 122 milyon manat alındı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni