TÜRKMENİSTAN'DA TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞI İHRACATI ARTTIRILACAK: ULUSAL MARKALAR OLUŞTURULACAK

15 Haziran 2020

Ticaret, borsa, tekstil ve özel sektörden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Çarı Gılıcov, iç ve dış pazarlarda tekstil ürünlerinin satışını artırmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkmenistan’ın yerli tekstil işletmelerinin çevre dostu ürünleri hem yerel tüketiciler hem de dış pazarlarda yüksek talep görmektedir. Tekstil Endüstrisi Bakanlığı uzmanları ulusal markalar yaratmak için çalışıyor. Özellikle Bedev markalı kot pantolonlar, Bürgüt markalı spor giysiler, Gala işlemeli trikolar ve Yeniş markalı erkek gömlekleri çok popüler oldu.
Buna ek olarak, Goza ve Vada markalı ürünlerin üretim ve satışlarını artırma çalışmaları sürdürülmektedir. Bu, ülkenin yüksek kaliteli ürünlerinin ihracatının artmasına, ürün türlerinin genişlemesine ve ihracatının artmasına katkıda bulunmaktadır.
Artan tüketici talebini karşılamak amacıyla çocuklar ve yetişkinler için yeni giyim modellerinin yanı sıra ayakkabı çeşitleri de tasarlandı. Her üniversitenin özellikleri dikkate alınarak, öğrenciler için yeni spor giyim modelleri hazırlanmıştır. Bu ürünleri satmak için Aşkabat ve vilayetlerde bir dizi yeni mağaza açılması önerilmektedir.
Tekstil işletmelerinin üretim kapasitesini arttırmak, yenileme ve gelişmiş ekipmanlarla donatmak için yatırım projeleri yapılması planlanmaktadır.

kAYNAK: aTAVATAN tÜRKMENİSTAN hABER bÜLTENİ