Türkmenistan'da yerel şirket EXPO 2020’de Türkmen pavyonunu tasarlama ihalesini kazandı

19 Mart 2019

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkileri Bakanlığı, 20 Ekim 2020 - 10 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında Dubai'de (BAE) düzenlenecek olan EXPO-2020 dünya sergisinde Türkmenistan pavyonunun inşası için uluslararası bir ihale açtı.

İhale, özel Türkmen şirketi "Tekmil" tarafından kazanıldı.

Türkmenistan’daki pavyonun alanı 1581 metrekare olacak. Organizasyon Komitesi şartlarına göre, 976 metrekareye iki katlı bir pavyon inşa edilmesi planlanıyor.

Binanın zemin katında 3 boyutlu tarihi, kültürel ve doğal cazibe şovu, Türkmenistan’ın Türkmen, İngiliz, Fransız, Alman, Rus ve Arapça dillerinde ekonomik kazanımlarının çekimleri düzenlenecek.

İkinci katta, Türkmenistan ihracat mallarının sergilenmesi ve iş forumları ve müzakereler için alan düzenlenmesi planlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı, özel sektörün ülke ekonomisinin modernizasyonu ve çeşitlendirilmesinde, hacminin artırılmasında ve kaliteli, rekabetçi ürün yelpazesinin genişletilmesinde, Türkmenistan'da gıda bolluğunun sağlanmasında ve ülkenin ihracat potansiyelinin arttırılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Kaynak: nCa News Bulletin